Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezko tak zyc

Jaka instytucja moze dofinansowac mi zalozenie prysznica w lazience?

Polecane posty

Gość ciezko tak zyc

Mam malutka lazienke , w ktorej jest tylko ubikacja i mala umywalka , nie stac mnie na zalozenie jakiegos nawet najtanszego przysznica ,mam niska emeryture ,chcialam sie poradzic ,czy jakies instytucje moga mi to dofinansowac ? Prosze o rady.

Gość Sterniczka z Orłowa
emerytka na kafe cos mi się nie chce wierzyć

Gość ciezko tak zyc
w tym roku zaczelam nia byc

Gość Sterniczka z Orłowa
emertyka na cafe ?coś mi się nie chce wierzyć :p

Gość ta instytucja to...
pomoc społeczna

Gość ciezko tak zyc
czy mozna taka informacje znalezc na internecie?

Gość jak jesteś niepełnosprawna
gdybyś byla osobą niepełnosprawną to mogłąbyś się zwrócic do powiatowego centrum pomocy rodzinie - oni mają środki na "likwidację barier architektonicznych" można dostać dofinansowanie w wysokości 80% kosztów ale trzeba być osobą niepełnosprawną narządu ruchu albo wzroku (miec problemy z poruszaniem się) Jka jestes już na emeryturze to możesz o takie orzeczenie o niepełnosprawności ubiegac się a powiatowym zespole do spraw orzekania o stopniu niepełnosprawności.

Gość ciezko tak zyc
Wczesniej mialam rente inwalidzka, ale w tym roku zus zmienil mi na emeryture , bo mam juz wiek emeytalny.Renta nie byla z powodu narzadu ruchu ani wzroku. Dziekuje za informacje

Gość jak jesteś niepełnosprawna
to może ukłąd krążenia albo neurologiczne, kregosłup? Przy takich schorzeniach lekarz specjalista też może ci wystawić zaświadczenie, ze nie mozesz np dźwigac, podnosić , schylac się itp i niezbedna ci jest łazienka. Jak cierpisz na jakąś chorobę przewlekłą to możesz się jako emerytka starać o takie orzeczenie tam gdzie napisałam. Nie wiąże się to z rentą czy jakimś innym świadczeniem ale właśnie z możliwością korzystania z różnego rodzaju dofinansowań jak własnie bariery czy raz do roku turnus rehabilitracyjny.