Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monista

ginekolog... wrr

Polecane posty

Gość monista

chce isc do ginekologa, no ale po prostu boje sie. mam 22 lata. wspolzyje od 3 lat z chlopakiem stalym. wiem ze tabletki bylyby lepszym rozawiazaniem. ale boje sie. chcialabym sie dowiedziec jak wyglada takie badadnie? i lepiej do gin faceta czy do kobiety?

Gość Menopauzka
TYLKO FACET!!! nawet jak bedzie niemiły to bedzie o milion razy lepiej niz u kobiety! sama nie lubie lekarzy facetów, ale jezeli o ginekologa uwazam, że faceci sa w tej kwestii lepszymi lekarzami.

Gość Menopauzka
Internistka - tak, dentystka - tak, ale ginekolog tylko FACET !!!!!!

Gość monista
a co takiego zlego w kobiecie? kurcze bylam nastawiona na kobiete. jakas wstydliwa jestem

Gość monista
no a jak samo badanie wygląda???

Gość ja tez mam 22 lata
tylko że jestem dziewicą je4szcez i powiem Ci, że byłam u chyba 4 facetów ginekologów i 2 kobiet i od kiedy pierwszy raz poszłam do lekarza kobiety, już więcej do facetów nie chodzę:) A dlaczego? Dlatego że jeden z nich zrobił mi usg przez pochwę, mimo że byłam dziewicą, co było najgorszym doświadczeniem medycznym w moim życiu:O Dlatego, ze drugi obmacywał mnie po łechtaczce i się na mnie gapił i zadawał dziwne pytania, ale oczywiście nawet nie uznałam tego za dziwne, bo miałam 14-15 lat i się nie znałam na ginekologach:O Kolejny był niedouczony i nie potrafił mi pomóc, leczył tylko objawy, kiedy ja miałam bardzo poważne problemy hormonalne, które potem musiałam leczyć przez 5 lat! Dlatego własnie nie polecam lekarzy ginekologów mężczyzn. I nie jest prawdą, ze oni sa bardziej delikatni. To chyba wymysł kobiet, które lepiej się czują, kiedy pokazują się od strony podwozia mężczyźnie, niż kobiecie. Jestem dziewicą i gdyby ktoś był niedelikatny przy badaniu, to bym to bardzo odczuła. A już na pewno delikatnoscią nie mogę nazwać zrobienia mi usg taką metodą...:O

Gość Menopauzka
Jak chcesz, ja Ci mówie idźdo faceta. Tez byłam badana jako młoda dziewczyna przez kobiete i była Paskudna, ordynarna , a co mówiła, lepiej nie przytocze. Rób jak chcesz :(

Gość Menopauzka
U faceta nigdy nie spotkałam sie z niewłaściwym podejsciem, co prawda , róznie badaja , to zalezy od człowieka.... ale TWÓJ wybór. Do kobiety wole nie isc.

Gość ja tez mam 22 lata
Moim zdaniem w ogóle najlepszymi lekarzami sa kobiety koło 40.;) Ostatnio jedna taka uratowała moje zdrowie, naprawdę, wiem, co mówię. Byłam u faceta, który w ogóle mi nie pomógł, a ona od razu się domyśliła, na co mogę być chora:) Musiałam przejśc skomplikowane badania i trwało to długo, ale miała rację, a choroba była nie byle jaka, bo wyniszczająca i tropikalna;)

Gość ja tez mam 22 lata
Ale co to jest właściwe podejście?:O Wiesz, jak mnie ginekolog pyta o to, czy mi ktoś coś wkładał albo czy sama sobie coś robię, potem wkłada mi palec w pochwę i maca po łechtaczce i się na mnie gapi i pyta, czy coś czuję i tak ze 4 minuty, to chyba nie jest właściwe podejście, prawda???????:O

Gość Menopauzka
W swoim zyciu badało mnie kilka lekarek gin. i do kobiety NIE CHCE JUZ ISC, jeśli idzie o ginekologa. koniec moich wypowiedzi na ten temat.

Gość ja tez mam 22 lata
Tak, ale ja prztaczam argumenty, mówię o konkretnych przypadkach a Ty swoje... Może dla niektórych to jest traumatyczne przeżycie, żeby zdjąć gacie przed kobietą, ale ja wolę takie niż isć znowu do jakiegoś zboka albo sadysty. Po prostu lepiej sie czuję. Po to jest forum, żeby się każdy wypowiedział. Ja byłam u 4 facetów ginekologów i żaden się nie okazała nawet normalny. A o tym, jakimi byli lekarzami, w ogóle wolę nie wspominać, bo jak ktoś przyjmuje pacjentki, zeby je macac po cipie, to o medycynie szkoda dyskutowac...

a ja dziewczynki byłam u babeczki, gdzieś miała 40 lat, wyluzowana, a strasznie się stresowałam , wolę chodzić do gin niż do dentysty :} kochaniutka , jak na pierwszy raz u gin , polecam kobietę , będziesz się mniej krępować, jak się oswoisz to możesz później wybrać się do faceta :), to moim zdaniem będzie najlepsze wyjście, pozdrawiam

Ja też polecam mężczyznę, też z własnych i cudzych doświadczeń uważam, że są delikatniejsi (mój gin nawet potrafił pobrać 3 wymazy z cewki - i to u mnie, która z powodu choroby mam hiperalgezję! - BEZ DRAŚNIĘCIA). Baby są wulgarne, bo uważają, że \"one też tak mają i mamy nie histeryzować\". Dla mężczyzny, choćby największego specjalisty, kobiece sprawy to mimo wszystko abstrakcja :). Kobieta koło 40. (a zwłaszcza jeśli to koło zatacza z drugiej strony) jest najgorsza (menopauza i humory). 22-latko, jeśli faktycznie działanie lekarza było takie, jak opisujesz (no bo w sumie nie piszesz dokładnie, co dziwnego było u lekarza), to akurat trafiłaś na zboczeńca, który Cię molestował, i powinnaś była to zgłosić. Co do USG TV - dziewicom niektórym też można je robić, to nie jest a priori zakazane, a Ty po to masz język, żeby zgłaszać, że boli albo się wstydzisz i prosisz o wyjątkowo wyrozumiałe podejście.