Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agula

Pytanie o włosy?

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanko,niedawno farbowalam wlosy i zawsze po farbowaniu moje wlosy wygladaja jakby byly zniszczone tzn maja nierowna powierzchnie,taka chropowata.Czy ktoras z was tez tak ma i jak sobie radzi??Jak doprowadzcie swoje wlsoy do normalnego stanu:(??

ja rozjasniam wlosy ale staram sie o nie bardzo dbac, zeby byly jak najmniej zniszczone...myje szamponem Seboradin Niger, uzywam odzywki Matrix Sleek Look- najlepszy kosmetyk jaki znam- rewelacyjna, stosuje serum na koncowki Radical i kapsulki regenerujace tej samej firmy...jem skrzyp, silice i inne witaminy, wlosy sa super

Gość Asiaak
Proponuje zmienić fryzjera, no chyba że farbujesz w domu to lepiej zastanów się czy nie lepiej dla Twoich włosów będzie dołożyć trochę do wizyty fryzjera. Po za tym ważna jest pielęgnacja szampony odżywki i inne, polecam Ci spróbować jedwabiu do włosów Biosilk bo jest rewelacyjny i potrafi zdziałać cuda, a co do odzywek do polecam Fruit Cocktail Farouka firmy Farouk to odżywka regenerująca do włosów farbowanych włosów farbowanych więc powinna pomóc.

Gość ja ci polecam odzywki
KALLOS niekoniecznie plancete, lepsza jest z proteinami mleka i do tego wlasnie ten jedwab wlosy sa super:)

Gość o jezu..
a jestem ciemna brunetka i chcialabym zafarbowac wlosy na platynowy blond...moze ktos napisac jak w ogole wyglada takie farbowanie w salonie fryzjerskim, ile kosztuje, czy za pierwsza wizyta juz mi przefarbuje na platynowy blond czy trzeba kilka razy isc...?dziekuje

Zawsze u fryzjerai profesjonalnymi kosmetykami.Tylko moje wlsoy sa takie niby krecone i ich struktura nigdy nie bedzie idealnie gladka a jescze po wizycie u frzyjera to juz wogole,,,,,Wiem stosuje maseczki trzymam dlugo na glowie pod folia i recznikiem i jest troszke lepiej,ale jescze prostuje i prostowanie tez troszke niszcy strukture wlosa

Gość przed prostowaniem
uzywaj jedwabiu dzieki niemu wlosy sie nie pala i wygladaja lepiej

do o jezu,,,na poczatek idz do dobrego fryzjera i nie rob calosci wlaosw bo na pewno nie wyjdzie ci idealny kolor,tylko zrob duzo cieniutkich pasemek i bedzie ok:))

agula... a ile masz lat,bo wiem ze struktura wlosa w roznych latach przeczodzi cos w stylukryzysu.

a z jakiego koloru na jaki farbujesz? zeby kolor po chemicznym profesjonalnym farbowaniu wygladal jeszcze lepiej mozna kupic tzw.szamponetki w tym samym odcieniu,takie zmywalne po 8 lub 24 myciach i wtedy wlosy wygladaja naprawde super i naturalniej.a takie szamponetki sa calkowicie bezpieczne dla wlosow.

24 lata:)) wlasnie daltego schodze z blondu bo rozjasniacz starsznie niszczy wlsoy a tym bardziej moje,i teraz robilam pasemka braz ale gdzie niegdzie dala jescze blond zebym sie przyzwyczaila i wlasnie tym rozjasniaczem tak mi popalila wlosy.Robila woda 15 a to dosc wysoki procent

nastepnym razem zrobie juz calosc szamponem do 24 myc bo one mniej niscza wlosy prawda??

Najdka :) najlepiej zebys zrobila wlosy w jaknajbardziej podobnym odcieniu do Twoich i niech na razie maja spokoj.nie bedzie widac odrostow i wlosy odpoczna,a za jakis czas mozesz znow zaczac kombinowac z kolorkiem

Wiem:)dlatego zrobilam te pasemka braz mam nadzieje ze troszke odpoczna i nie bedzie widac szybko odrostow.A co myslisz o prostowaniu???

Gość o jezu..
dzieki, a mam jeszcze glupie pytanie, bo mam dosc jasna skore i czy w platynowym blondzie nie wyglada sie za blado?bo z moimi ciemnymi wlosami to juz sie przyzwyczailam, wygladam normalnie, ale czy z blondem nie bedzie gorzej??mam nadzieje ze zrozumiecie maja paplanine:)

no tez niby troche chemii zawieraja ale to nic w porownaniu z farbami chemicznymi,bo takie otwieraja bardzo luski wlosow zeby barwnik mogl sie gleboko dostac i niestety luski do konca sie nie zamykaja jezelijuz kilkakrotnie farbowalas i to moze byc powod,dlaczego wlosy wygladaja malo efektownie...podsumowujac, lepiej czesto farbowac szamponetkami niz raz na jakis czas farba.a szamponetki maja jeszcze taka zalete ze mozesz sobie je sama zrobic na wlosach,a jak cos nie wyjdzie to poprawic druga.wlosy i tak beda w duzo lepszym stanie niz po farbie

do o jezu,smiac mi sie chce bo ty przechodzisz na blon a ja schodze z blondu:)na pewno bedzie dobrze,przy jasnej karnacji blond ladnie wyglada:)

ja sama mam lekkao krecone wlosy,w sumie takie nie okreslone,bo jakrozczesze po umyciu to sa blizej prostych niz kreconych....Od jakiegos czasu nie prostuije bo mi sie bardzo koncowki niszczyly, a jak juz mam ochote na proste to uzywam pasty prostujacej, np.nivea,czesze wlosy na gladko grzebieniemi susze suszarka od gory, tz. trzymam suszarke nad glowa i w ten sposob powietrze z suszarki wygladza i prostuje wlosy.czasem jeszcze pasma z wierzchu pocigane prostownica i efekt jest super, bez palenia wlosow15min.prostownica.Ale zadko to robie.Osobiscie uwazam ze czeste farbowanie i prostowanie nie idzie w parze bo wlosy sie totalnie niszcza a wtedy nawet najlepsze odzywki nie pomoga...Musisz dac troche odpoczac wlosom i zregenerowac je...

No wlasnie ,ja mam takie sianowate wlosy i bez wyprostowania jak chce wyjsc w rozpuszczonych to tragedia,ale sprobuje z suszeniem od gory glowy:))a koncowki powiem Ci ze nawet jak nie prostowalam to i tak musialam podcinac raz na 2 miesiace bo mi sie rozdwajaly,taki walsnie urok moich wlosow,jedyny plus ze jest ich bardzoooo duzo:))

o jezu... platynowy blad jak i inne blady pasuja wszystkim o jasnej karnacjii.Gdybys byla ciemna brunetka, majaca wyrazne rysy twarzy,ciemne brwi i karnacje(jak to brunetki) to blad wygladal by bardzo teatralnie.ale jezeli masz jasny kolor skory to jaknajbardziej polecam.Mozesz sobie pokombinowac.polecam strone http://www.stylistka.pl/uroda/wizaz/rozszyfruj-pasujace-do-ciebie-kolory

a ja jak mi sie nie chce z nimi nic robic oprocz mycia to mam takie totalne siano, ze szok, a po paru godzinach opadaja i wygladaja jak przetluszczone i niezadbane.dlatego oprocz kosmetykow do mycia uzywam tez do stylizacji.wtedy latwiej jest zapanowac nad fryzurka