Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdrośnica 30

jak sobie poradzić z chorobliwą zazdrością ?????????????????

Polecane posty

Gość zazdrośnica 30

Mam wielki problem, jestem chorobliwie zazdrosna.Mam 30 lat . męża , dziecko. Wszystko układa się pieknie , poza jednym aspektem w moim życiu jestem chorobliwie zazdrosna o mojego męża. Nie umiem sobie z tym poradzić. Ta zazdrość nie jest całkowicie bezpodstawna, mąż od jakiegoś czasu zaprzyjaźnił się z koleżanką z pracy o czym oficjalnie mnie poinformował. Moje ataki zazdrości powodowane są takimi zachowanami mężą jak , potajemne dzwonienie do koleżanki , wysyłanie sms-ów ( jak twierdzi ukrywa to żebym się nie denerwowała) Wiem że czasami sama wymyślam rózne rzeczy które prawdopodobnie nie mają miejsca w rzeczywistości , ale on swoim zachowaniem, glupimi podtekstami i uśmiechami sam mnie do tego prowokuje. Boje się że te moje czarne wizje z którymi sobie nie radze spowodują kryzys w moim małżeńswie, sama nie wiem co robić , mam nadzieje że mi samo przejdzie z czasem, a może kiedy urodze dziecko ( jestem w 8-mym miesiącu ciąży) nie będe już miała tych durnych myśli, i zaczne żyć normalnie Może macie sposoby jak wyleczyć się z bycia zazdrośnicą???????

Gość lineea
tez tak mam

Gość zazdrośnica 30
a jak sobie z tym radzisz ? bo ja czasami myślę że tylko jakis specjalista może mi pomóc. Boje sie komuś bliskiemu o tym powiedzieć nie wierze że mógłby mi pomóc , tak więc męcze się z tym sama :( a ty ??

Gość zazdrośnica 30
wiecie co jest najorsze !!!! że ta dziewczyna wie od mojego męża że jestem o nią zazdrosna. Na dokładke tego wszystkiego niedlug mam z mężem iść na świateczną imprezę do niego do pracy, boje się straznie :( , wiem że w 8 m-cu ciąży nie będę wyglądać , a co za tym idzie czuć się zbyt atrakcyjnie. Mam nadzieje , że nie wybuchne tam i nie zrobie jakieś durnej sceny zazdrości :(( jejku poradźcie coś :((((((

Gość achte chłopy....
No pewnie też bym była zazdrosna gdyby mąż się oficjalnie przyznał do przyjazni z jakąs babą.Dla mnie ta przyjażń jest podejrzana.

Gość zazdrośnica 30
pracują razem od 2 lat i z tego co sobie przpominam zawsze byla gdzies blisko nas :(( .

Gość Babybaby
Nawetsobie tego nie wyobrazam,zeby moj maz mi taki numer zrobił!Co to ma w ogole znaczyc???zaprzjaznił sie!!!! Nudzi sie czy co?Rodzina mu sie zaraz powiekszy ,a on przyjazni,kurna,szuka???PO CO?????

Gość Babybaby
a ile ona ma lat?czy jest atrakcyjna?czy ma rodzine?

no to juz spokojniej,skoro od dwoch lat:) Przez dwa lata cos by sie wyklarowało,gdyby miało:) Spij spokojnie,ale powiedz mężowi,ze zaprzyjazniłas sie z sasiadem,pisz jakies potajemne eski i udawaj \"dziwne\" rozmowy przez telefon.Mina mu zrzednie;) A wtedy porozmawiaj z nim,ze to taki \"foto montaz\" i ze jego zachowanie sprawia Tobie dokładnie taka samą przykrosc.Moze cos zmieni:)PA!

Gość zazdrośnica 30
jest młodsza,ma 26 lat , za kilka miesiący wychodzi za mąż. Napewno w chwili obecnej jest bardziej atrakcyjna odemnie :((

Skoro uważa się za przyjaciółkę to czy przychodzi do was oficjalnie do domu?-przeciez wie że Twój mąż ma rodzinę i powinna to szanować. Z drugiej strony jesli mąż Cie uświadomił o ich przyjaźni powinnas żadać od niego wyjasnien co ta ich przyjaźń ma na celu. Rozmawiaj z nim o tym mówiąc że jesteś troche zazdrosna ale nigdy w zyciu mu tego nie okazuj swoja podejrzliwością.Oczywiście bacznie go obserwuj czy w żaden sposób się nie zachowuje inaczej niż zazwyczaj.Może faktycznie dziewczyna potrzebuje rozmów z doświadczonym żonkosiem dla porównania pewnych zachowań sprzed i po slubie. Pamietaj,że może to tylko burza w szklance w której nawet nie ma wody

Gość podobnazazdrosc
Zazdrosnica jakbym czytala o naszej sytuacji w domu, z tym ze ja mam juz 2 letniego syna radze Ci kupic jakas extra kiecke, wymalowac sie, zaliczyc dobrego gryzjera, wypiac brzuch i z duma zaprezentowac sie udajac ze kolezanka meza nie robi na Tobie wrazenia a za meza radze dobrze sie zabrac u nas tez tak bylo, telefony, sms-y ukradkowe niby tylko "kolezanka" ale w sms-ach zwroty slonce, sloneczko, kiedy sie spotkamy, pogadamy itp wiem ze jego kolezanka tez ma rodzine, meza i 2 corki, i jestem pewna ze nic miedzy nie ma i nie bedzie, ba ona jest nawet starsza ale warto zachowac czujnosc porozmawiaj z nim juz samo to ze mowi tamtej ze jestes o nia zazdrosna swiadczy ze cos jest nie tak...