Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krwawa Mańka

Pomysł na biznes-pomysły.

Polecane posty

Witam wszystkich myśle o załozeniu swojego biznesu w branży handlowej ,to ma być coś niedużego ,chciałabym po prostu pracować u siebie i na siebie .Mieszkam w małym mieście ,branża spożywcza nie wchodzi w grę . Nie wiem jak sie do tego zabrać myślałam o kredycie z Urzędu Pracy-18 tyś zł.

Gość ja też o tym myślę
ale tak samo jak ty nie wiem za co mam sie zabrac

Lubię fajne ciuchy ,u nas wszędzie jest to samo,ceny zbliżone do siebie do kilku zł,ciuchy raczej bazarowe w małym mieście trudno jest wbić sie w rynek ,bo kazdy ma swój ulubiony sklep - to musiało by być coś innego i oryginalnego ale salony z firmówkami to raczej drogo wyposażyć.

Gość ja też o tym myślę
a możesz napisać z jakiego województwa jesteś bo u mnie jest dokładnie to samo ja jestem ze swietokrzyskiego

Gość ja też o tym myślę
chciałam otworzyć solarium ale to za drogi biznes a u mnie w urzędzie dają tylko 13 tyś kredytu więc to za mało a swojej kasy nie chciała bym inwestować na początek

Witaj jestem z Lubelskiego .Solarim niegłupi pomysł ale musisz mieć dobre łózka u mnie jest kilka tam gdzie sa słabe lampy nikt nie chodzi .musisz też wziąć pod uwagę martwe okresy -jesień zima .przed sylwestrem i studniówkami sie trochę rusza a potem posucha az do wiosny.W upały też mało kto chodzi bo każdy woli słońce.

Bardzo chciałbym mieć swój butik ale nie wiem skąd brać towar te bazarowe szmatki są wszędzie,żeby sie odbic musi być coś fajnego ...ale co?

Gość moze kawiarenka z wlasnymi
wypiekami (o ile dobrze gotujesz) pierogarnia

Gość ja też o tym myślę
no właśnie moja koleżanka otwiera butik z odzieza dla dzieci zobaczymy co z tego będzie

Wiesz co z tą pierogarnią to niegłupi pomysł tylko ,ze u mnie z gotowaniem średnio trzeba by dobrego kucharza .Pracowałm kiedyś jako barmanka i wiem jak to wygląda od strony prawnej ,wolałabym nie pchać sie w zadne spożywcze interesy bo z Sanepidem ciężka sprawa jak zechcą to zawsze coś znajdą.Trzeba zrobić odbiór sanitarny przeszkolić pracowników i siebie z BHP a to kosztuje i to niemało.

Gość SGKA

Przy planowaniu biznesu w branży spożywczej, to mieć sprawdzoną Kancelarię zajmującą się prawem żywnościowym. Przez takie niuanse upada wiele firm w Polsce. Wprowadzanie produktów spożywczych na rynek jest obwarowana szeregiem przepisów, dlatego warto o to zadbać zanim jest za późno.