Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GoLd_Lady_

JAK SPRAWDZIĆ ILOŚĆ TUSZU W POJEMNIKU DRUKARKI ??

Polecane posty

Gość GoLd_Lady_

j.w.

Po 1: model drukarki (nie tylko firma)? Po 2: od kiedy masz drukarkę? Po 3: jak często drukujesz? Po 4: kiedy wymieniałaś tusz?

Gość fejkk.........
wziąc do ręki i na oko ocenić wagę

Więc skoro już tu jesteś, doradził byś, bo kobietki dzis nie mrawe :( i mało mechaniczne ;)

3 grosze to a to nie do Ciebie bylo... Pytasz o rzeczy nie mające znaczenia w moim pytaniu, wywiadzik zbierasz, to pod zły adres złotko trafiłaś... Też coś : , od kiedy masz drukarkę ? \' , co ma piernik do wiatraka...

Po 1: model drukarki (nie tylko firma)? - niektóre programowo pokazują ile masz tuszu Po 2: od kiedy masz drukarkę? - bo może masz tylko tzw. tester (tusz) d sprawdzenia działania drukarki Po 3: jak często drukujesz? - może masz tylko zaschniętą głowicę trzeba ją oczyścić Po 4: kiedy wymieniałaś tusz? - czy wiesz jak to się robi Tyle dziecino :P

Oj złocienko ktoś tu widze sfrustrowany... czy ja pisze ze mam problemy z drukarka ?? naucz sie czytać ze zrozumieniem, a nie ludziom zawracasz głowę !! żenujące...

Gość jksderyteut
u mnie w drukarce po kazdym drukowaniu na diagramie procentowym zawartosc tuszu jest okreslona, moze sprawdz w programie drugowania? jest jakis stan podany? wydaje mi sie ze tez powonien byc hp to dosc porzadny sprzet

Gość ... rock
3 grosze chce Ci pomóc, a Ty zamiast podziękować za zainteresowanie to marudzisz... Normalnie jesteś beznadziejna. Nikomu łaski nie robisz, że zadajesz pytanie na forum... Najpierw poszukaj dobrze w programie...

Pamiętam, że jak tusz mi się kończył to dopiero wtedy wyświetlał sie diagram %... A tak to niestety nie...dlatego chcialam się dowiedzieć, czy istnieje możliwość sprawdzenia tego dodatkowo...

Sprawdzane bylo bardzo dokladnie w programie co i jak... Nie wiem, więc pytam... Nie należę do takich ludzi, co z lenistwa zadają pytania...uprzednio nic nie robiąc !! A ty rock widać, z kim ma się do czynienia, jak masz takie podejście do ludzi, oceniając ich powierzchownie.... No ale cóż, bywa i tak...

Gość ... rock
nie będę się wypowiadać na temat mojego czy Twojego podejścia do ludzi, bo Ty nic nie wiesz o mnie a ja o Tobie. może Ci to coś da, a może nie, ale kopiuję wypowiedź z jakiegoś forum: Jezeli nie byl napelniany to jest jedna mozliwosc sprawdzenia czarnego tuszu. Mianowicie na oryginalnych pojemnikach jest taki zielony prostokacik pod przezroczysta folia. W miare zuzywania tuszu ten prostokacik sie przesuwa i z czasem robi sie czarny. Zatem jezeli widzisz tylko czarny to tusz juz jest pusty badz prawie pusty. Nie dziala to jezeli kartridz byl rozbierany i napelniany.

Gość mam ten sam model
i zeby spawrdzic ilosc tuszu drukwoalam taka kartke i tam bylo pokazane ale jak nei apmietam,;/

Gość ... rock
Albo spróbuj tak... Dlaczego przed drukowaniem nie pokazuje się już więcej okno statusu pojemnika z tuszem? Przed każdym wydrukiem pokazywało się dotychczas okno statusu z informacjami odnośnie wypełnienia pojemnika tuszem. Aby ponownie uaktywnić to okno proszę wykonać następujące kroki: Metoda 1 Proszę zamknąć wszystkie otwarte okna Proszę kliknąć po kolei na "Start", "Programy", "Hewlett-Packard", "HP-Deskjet" Proszę kliknąć na "Asystenta drukarki" Proszę kliknąć po kolei na "Pomoce i aktualizacje?, względnie na "Programy usługowe"/"Konserwacja drukarki", "Konfiguruj drukarkę" i "Konfiguruj" Proszę postawić znaczek przy "Pokazuj okno statusu" Proszę zatwierdzić poprzez kliknięcie na "OK" Metoda 2 Proszę zamknąć wszystkie otwarte okna Proszę kliknąć po kolei na "Start", "Drukarki" (Windows XP: "Drukarki i urządzenia faksowe") Proszę kliknąć następnie prawym przyciskiem myszy na ikonie drukarki Proszę kliknąć teraz w otwartym menu na "Właściwości", względnie "Ustawienia drukarki" Otworzą się ustawienia drukarki, proszę kliknąć na zakładkę "Konserwacja" Otworzy się okno narzędziowe, proszę wybrać zakładkę "Konfiguracja" Proszę postawić teraz haczyk przy "Pokazuj okno statusu" Proszę zatwierdzić poprzez kliknięcie na "OK" Po wysłaniu dokumentu do druku wyświetlone powinno zostać ponownie okno statusu pojemnika z tuszem. NOTA: Proszę nie zaznaczać opcji "Nie pokazuje dalej komunikatu w przyszłości". W przeciwnym razie okno to zostanie ponownie wyłączone i będą Państwo musieli powtórzyć poprzednie kroki

Własnie wiem , ze w oryginałach tuszy są takie miarki..i zawsze tak sprawdzałam sobie... Ale ostatnio po raz pierwszy napelniałam...

weszłam przez ASYSTENTA--> NARZĘDZIA--> POKAŻ POZIOMY TUSZÓW i wyświetłilo mi szacunkowy poziom tuszu....tylko szkoda że nie ma danych %, tylko pokazane tak na oko :(...ale dobre i to :)