Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ffffffrania

chlopcy w Iraku.

Polecane posty

Gość ffffffrania

dlaczego wszystkim tak zalezy aby oni wrocili z Iraku??czesto politycy mowia ze "sprowadzimy naszych chlopcow z Iraku!!!!" ale przeciesz oni o to wcale nie prosza, bo wszyscy pojechali tam dobrowolnie, na ochotnika a poza tym taki wyjazd to jedyna okazja do zarobienia lepszej kasy.PARADOKS nie???

Gość ffffffrania
co o tym myslicie??????????????

Gość aaaaaaaaaaaaaaataaaaaaaaaaaaa
a) czas zabrać się za robotę a nie pierdolenie dlatego żegnam państwa b) pierdolenie o szopenie, pojechali bo chcieli, wiem że jak nie chcą to nie jadą (znam takiego jednego co nie chciał i nie pojechał), a więc najpierw się ich zapytali czy chcom, chcieli , pojechali, kase zainkasowali. 'sprowadzą' - co zabrakło kasy na paliwo do samolotów? dobre. bzdet jak beret i pierdolenie. jako wojsko zawodowe, jadom i po to som żeby tam jechać, i kuniec. wojna sama to inna sprawa. ale bredzenie. o jesssss. u mnie we wsi też sraczka z maczka, 'pomóżmy rodzinom tych co to zginęli na wojnie' - jak tacy głupi byli żeby na nią jechać to chyba nie nasza rzecz żeby ich tera sponsorować.

Gość savona+
no tak :) plakac nad chlopcami na wojnie jest kompletnie bez sensu- jak nad strazakim co pozar gasi- TO ICH PRACA inna sprawa ze USA wciagnela do wojny GB i PL na podtawie falszywych danych.. jak u Orwella haselka Irak ma bron atomowa Irak zagraza swiatu Irak potrzebuje demokracji a tymczasem czystki Saddama byly juz w latach 1972-1975 (z Iraku wypędzono tysiące Kurdów, których osiedla nadal były równane z ziemią) - ale wtedy nie obchodzilo to USA pozniej pewnie widmo kryzysu gospodarczego, zadza ropy i potrzeba trzymania kraju w ,,stanie wojny,, zmusilo Busha do ataku

Gość ffffffrania
sluchaj glupi kutasie!!!!!!!!!jak nie masz nic mondrego do powiedzenia to sie nie wpieprzaj.

Gość ffffffrania
aaaaaaaaaaaaaaaaa i savona to nie bylo do was

Gość ffffffrania
oczywiscie wszyscy chcemy aby Oni wrocili cali i zdrowi,

\"plakac nad chlopcami na wojnie jest kompletnie bez sensu- jak nad strazakim co pozar gasi- TO ICH PRACA\" Mówiąc najoględniej brak Ci wyczucia. Śmierć to śmierć i niezależnie czy jest wpisana w dany zawód czy nie, kwitowanie tego faktu takimi słowami jest po prostu nie na miejscu a mówiąc wprost świadczy o jakimś upośledzeniu empatii. Oczywiście, ze nie mam tu na myśli udawanego smutku, tylko zdolności do refleksji nad śmiercią i tym jak to jest gdy ona zaglądnie już w oczy. Poza tym brak Ci odruchu solidarności z żołnierzami, którzy reprezentują kraj z którego pochodzisz. Czy udział w tym konflikcie jest zasadny, czy nie to inna sprawa.

Gość mój mąż jest w IRAKU
mój mąż jest tam od dwóch tygodni ... codziennie obstawia patrole, naraża się strasznie... czy był zmuszony jechać?? niby nie a jednak... gdyby nie pojechał nie miał szans na długoterminową pracę w wojsku... kontrakty podpisuje się z żołnierzami co 3 lata...jak nic nie działasz, nie angażujesz się, nie jedziesz na misję, gdy Twoja brygada obstawia zmianę na misji...niedługo powiedzą Ci do widzenia... ... modlę się, aby wrócił cały.... jesteśmy dopiero po ślubie.... kiedy stałam na tarasie widokowym na lotnisku, żegnając kolejnych 300 odlatujących właśnie żołnierzy ... płacząc mówiłam pocichutku... "obyście wszyscy wrócili cali i zdrowi"....