Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana i nie wiem

WOJSKO JESZCZE RAZ !!!

Polecane posty

Gość załamana i nie wiem

mam problem i nie wiem czy dobrze go rozwiążę. Mianowicie mój mąż przerwał studia, dostał pracę na czas nieokreślony, ja jestem bezobotna i jestem w ciąży. Mąż dostał wezwanie do WKU, powiedzcie jak zrobić żeby nie póść do wojska. wiem,że zmieniają się ustawy w zawrotnym tepie. kiedyś nie brali jedynych żywicieli rodziny teraz podobno to znieśli. Czy pisać podanie o odroczenie ze względu na ciężką sytuację rodzinną, czy pisać prośbę o odroczenie ze względu na powrót na studia? co robić jak pisać, czy prosić o przeniesienie do rezerwy. Kto się więcej w kwestii wojska orientuje? może jestem w błędzie, może nadal nie biorą jedynych żywicieli. A podobno biorą do 28 lat. Sami widzicie coś wiem ale dokładnie nie wiem. Pomóżcie.

Gość kihihi
niech sobie zrobi tatuaż na czole to go nie wezmą

Kazdy ma prawo sie odroczyc na 12 miesiecy, mozna tez zmienic kategorie zdrowia, moze tez poprosic o sluzbe zastepcza...i tyle.

z tego co wiem maja prawo brac do 50 roku zycia... a nalepiej niech wroci na studia.

PiS zmienil ta ustawe i teraz moga nawet upomniec sie o 60-letniego mezczyzne ;)(bo taka jest ta gorna granica). Nie ma czegos takiego, jak jedyny zywiciel rodziny i dlatego nie powolujemy...wowczas wojsko daje 1 tys. zl miesieczne + zold o ile mnie pamiec nie myli.

Gość załamana i nie wiem
tak tak odroczenie podobno przysługuje każdemu, dla mnie to hcor,że do 60 roku życia ten PiS był popaprany ale to juz inna bajka, no niestety musze się sama wybrać do WKU bo tak jak ja wiecie,że bije ale na ile to jest wiarygodne to muszę załątwić sama.