Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukujęęę

ciasto knoppers ma ktoś przepis?

Polecane posty

Gość ania30x
J-harat bardzo dziękuję za przepisy które zamieściłaś-baaardzo dziękuję.

oj kurcze nie było mnie tu troche czasu i nie widziałam prosby do mnie skierowanej :) ale juz nadrabiam! :) upiec biszkopt z 5 jajek, z włąsnego sprawdzonego przepisu :) Na masę z "Kubusia": - 1 litr "Kubusia", - 3 białe budynie (w proszku), - 1 kostka margaryny, - 2 galaretki (taki sam kolor jak "Kubuś"), Wlać do garnka "Kubusia" dodać 3 budynie w proszku, rozmieszać i zagotować, zdjać z ognia. Do masy dodać margarynę w kostce i wsypać 2 galaretki, dobrze wymieszać, ostudzić i letnie wylać na ostudzony biszkopt. na ta masę wykładamy 2 paczki delicji ( ja kupuje taka jedna duza paczke w biedronce, bo naprawde smakuja jak oryginalne a sa duzo tansze ) Na masę z kremówki: - 400 ml kremówki, - 1 "Śnieżka", - 3 łyżeczki żelatyny, Masa z kremówki: Kremówkę ubijamy aż zgęstnieje (ale nie za długo żeby masła nie zrobic :D ) wsypujemy Śnieżkę i jeszcze troszke ubijamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i dodać do kremówki. Wylać na delicje ułożone na masie Kubusiowej. Smacznego :) jest pyszne :)

a i jeszcze dodam że smak kubusia, galaretek i delicji jest dowolny, jak kto lubi :) pycha jest w wersji malinowej, albo brzoskwiniowej, ale mozliwosci jest naprawde duzo :)

Gość a_kuchcik
a ja chcialabym przepisy na "Morelowiec z piernikami","Sernik z brzoskwiniami","Ciasto brzoskwiniowo-nugatowe" i "Totr Malakoff" ze strony extra.smaczny.pl ;-) z gory bardzo dziekuje.czekam

Gość gdzieś tu był przepis
Morelowiec z piernikami też jest na pierwszej stronie

Gość trisja
a zna ktos przepis na princesse kokosowa?? skoro knoppersy sa to moze i na princeske sie tez znajdzie. ale bym chciala umiec zrobic takie cos mhmmm. jakby ktos mial, to czekam :) a poki co bede wklepywac kody z kupnej princessy hehe

Gość traszka789
trisja moze i ktos wrzuci przepis na Princesse ,ale po co tak naprawde jak po pierwsze pysna jest ta oryginalna, a po drugie jak zjesz to nie wyrzucaj opakowania- wysyłaj kody !

Gość kinga13
oj widze ze juz dawno nikt sie nie odzywał a taki ciekawy temacik sie zapowiadal...