Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wazne zapytanie

NgLka- moge i ja cos zapytac?

Polecane posty

Gość mam wazne zapytanie

mam cykle 26 dniowe. zawsze mam sluz owulacyjny 11 do 13-14 dzien. w tym miesiacu akurat mialam mozliwosc starania sie w 14 dniu ( faceta wczesniej nie bylo) i zastanawiam sie kiedy to jajeczko peka- w ciagu tych 3 dni kiedy mam sluz, czy jeszcze pozniej mam szanse zajsc w ciaze? to moj pierwszy cykl staran wiec nie licze na cudo, chcialabym tylko wiedziec jak to jest. A pozniej jak jest juz to cialko zolte to juz nie ma mozliwosci tego zaplodnic? dodam, ze zawsze po owulacji mam kilka dni suchych potem ten bialy gesty sluz no i okres. mam cykle bardzo regularne. zawsze mam temp w okolicach 36.3-36.5 a na owulacje 37.4 i dzien przed okresem gwaltownie spada do 36.2 kilka cyklow sobie mierzylam :) mam przegrode w macicy i tylozgiecie macicy ale z tego co sie naczytalam to na plodnosc to nie wplywa- prawda? klopoty z donoszeniem moga byc. tak? z gory dziekuje za odp

Owulacja może odbyć się do 3 dni przed szczytem ido 3 dni poszczycie śluzu i jej przebycie musi być potwierdzone temperaturą, dlatego na dwoje babka wróżyła. To z pewnością były Twoje dni płodne, jeśli dzień wcześniej miałaś jeszcze śluz płodny ale ciężko określić kiedy owulacja się odbyłą, bo - jak napisałam, może się odbyć dowolnie w okolicach szczytu śluzu +/- 3 dni.Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 12, max 16 godzin od chwili uwolnienia.Temp z poprzednich cykli nic nie dadzą, bo żeby określić bieżącą owulację, potrzeba byłoby mierzyć od początku w tym cyklu.Wg mnie szanse są stosunkowo duże, że trafiłaś w okolice owulacji - ale na ciążę w 1 cyklu jest i tak nie więcej niż 40% przy wszelkich sprzyjających wiatrach, więc nie warto tak mocno o tym myśleć.

Gość mam wazne zapytanie
dziekuje za odpowiedz, wiem ze mam szanse 40 % a jak ostatnio gdzies czytalam to chyba naweet juz jest to mniejsza liczba :o nie nastawiam sie na to, ze szybko sie uda. chcialam tylko potwierdzic od kogos to co wiem :) dziekuje serdecznie dam znac za jakis czas czy sie udalo .

Tyłozgięcie macicy nie ma nic do płodności natomiast przegroda może (ale nie musi) utrudniać zagnieżdżenie. Nie martw się na zapas. Mam znajomą, która po paskudnych wynikach badań swoich i męża - zaszła w ciążę. Mąż plemniki miał w większości o budowie patologicznej, Ona ma dwurożność macicy i bodajże właśnie przegrodę, albo coś w szyjką macicy, już nie pamiętam. Lekarze dawali Im mniej niż 1% szans na ciążę, nie zakwalifikowali się nawet na In Vitro. Naturalnie poczętego Krzysia lekarze okrzyknęli cudem ;)...a mają dwoje dzieci.

Gość mam wazne zapytanie
dzieki. wiem ze moga byc klopoty z z agniezdzeniem ale sie nie martwie na zapas :) co ma byc to bedzie

Gość ja tez mam pytanie..

czy zbyt waska szyjka macicy moze byc powodem komplkacji zwiazanych z ciaza? narazie nei mysle o dziecku i chyba jeszcze dlugo nei bede myslec, ale wolalabym wiedziec co i jak.. z gory dziekuje za odpowiedz..:)

A co to znaczy zbyt wąska szyjka? Czy to diagnoza potwierdzona badaniem USG? Czy miewasz problemy z wypływem krwi miesięcznej?

tak, mam bardzo bolesne miesiaczki... potwierdzone badaniem USG no i takim hmm.."zwyklym" :P

Gość a take take
może zrobimy zrobimy topic Nglka odpowiada ;)