Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 english.....

ANGIELSKI BITE

Polecane posty

Go艣膰 english.....

chodzi o jedno g艂upie s艂owo "prosze", nie chodzi o proszenie sie tylko danie komus czegos i powiedzenie tego kulturalnego s艂owa bo chemy np pokazac troche kultury ze swojej strony, inni maj膮 problem na odpowiedzenie mi na to pytanie, jedni m贸wia zw wystarczy usmiech.....:O a inni ze mozna powiedziec here you go (nie wiem czy o to chodzi) ale czy to bedzie oznacza艂o s艂owo prosze?? brzmi bardziej nieformalnie, i przedewszystkim sa takie zawody kt贸re wymagaj膮 uzywania takich s艂贸w, ja juz sie przyzwyczai艂am do tego s艂owa i nie umiem go zastapic jakims usmieszkiem kt贸ry idiotycznie wygl膮da w takiej sytuacji no i jeszcze jedno s艂owo- "s艂ucham" czy anglicy naprawde maj膮 tak ubogie s艂ownicto ze niczym innym nie mog膮 zast膮pic "can i help u?" i nie maj膮 s艂owa prosze??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 unauna
angielski ma bardzo duzy zasob slow, po prostu ty jests niedouczona. polski i angielski to dwa calkowicie rozne jezyki, rozniace sie wszystkim: frazeologia, konstrukcja zdania itp. nie wszystko da sie przetlumaczyc na angielski, ale takze nie wszystko na polski. czesto tlumaczenia sa umowne. anglicy maja wiele zwrotow, ktorych my nie mamy. ale rozumiem, ze ty znasz angielski bardzo dobrze, jezeli wyrazasz sie publicznie na temat jego "kulejacego i ubogiego" slownictwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anka..1.
chyba here you are(dla mnie brzmi 艂adnie i wystarczy) moj ch艂opak angol jak mi cos chcia艂 podac to m贸wi艂 "na" to brzmi jak po polsku "mmmmmmmm"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 unauna
a jak juz cos to "here you are" a nie "here you go"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm.....
"na"?? fajnie:D a po jakiemu to:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anka..1.
to jest takie odezwanie sie do kogos nie mowi膮c nic opr贸cz zamruczenia:classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm.....
ale na brzmi twardo:P nic tu nie s艂ychac zadnego mrauczenia:P chyba ze to wypowiada tak naaaaaaaaa mrau mrau mrau :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bumtarara
'you welcome' 'no problem' 'it's my pleasure'

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm.....
chyba you are welcome a nie you welcome

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm.....
chyba you are welcome a nie you welcome