Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta 2007

pomozcie, prosze...

Polecane posty

Gość kobieta 2007

Witajcie! Dzisiaj bylam u lekarza i powiedzial mi, ze powinnam odstawic tabletki anty., aby dowiedziec sie, czy okres fizjologiczny pojawi sie regularnie czy tez nie. Jesli nie, to trzeba byloby rozpoczac leczenie. Cilest biore 3 lata. Nie robilam nigdy zadnych przerw, bo zaden ginekolog mi tak nie radzil; mowili, ze w czasie robienia przerw jest wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze, gdyz antykoncepcja zostala przerwana i pierwsze opakowanie po przerwie traktowane jest jako pierwsze op.dla organizmu, nie ma tej ciaglosci...o ktora tak sie staralam. Planowalam w styczniu 2008 odstawic tabletki, aby znow miec owulacje i "normalny"okres (koniec studiow, slub i moze dziecko). Czy Wy, drogie dziewczyny i kobiety, odstawialyscie swoje tabl.antyk.aby upewnic sie,ze wszysztko jest w porzadku? Czy powinnam posluchac tego lekarza i odstawic tabletki na te 2 miesiace w celu sprawdzenia, czy pojawi sie owulacja? Z jaka opinia Wy sie spotkalyscie? Prosze o odpowiedz, to dla mnie b.wazne... Dziekuje!

Ja przez pierwsze prawie 2 lata nie robiłam przerw, bo moja ówczesna lekarka ani słowa o tym nie wspomniała, a ja miałam wtedy jakieś 18 czy 19 lat i niewielką wiedzę na ten temat. Potem już wiedziałam że powinnam - przerwa jednocyklowa raz na pół roku lub dwucyklowa raz na rok. Skoro masz za sobą aż trzy lata bez żadnych przerw, to radzę przerwę zrobić.

Gość kobieta 2007
dziekuje Ci za odpowiedz... :* razem z chlopakiem doszlismy do takiego samego wniosku - zrobie przerwe... martwie sie tylko jednym :( czy wystapi u mnie normalne krwawienie po 3 latach "uspienia"... ? Czy beda jakis komplikacje :( Z racji tak dlugiego stosowania tabletek zrobie 2 cyklowa przerwe i zobaczymy...

Gość kobieta 2007
Licze na to, jednak obawy zawsze sa, prawda? Choc moze nie powinnam sie martwic... Od 10 r.z. miesiaczkowalam prawidlowo; cykle od 28 do 30 dni, jednynie co mi dolegalo to - zbyt obfite krwawienia...wiec ginekolog przepisal mi hemorigen (tabl.ziolowe; mialam 15 lat). W tamtym roku mialam usunieta ektopie.. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... Dziekuje Ci za odpowiedz... :*

Gość Starszaa
Ja odstawiłam pigułki po ok 3 latach zażywania. Nie żeby sprawdzać, bo nikt mi tego wcześniej nie proponował. Miesiączka wróciła natychmiast z niesamowitą regularnoscią i zwiększoną częstotliwością co 26 dni (wcześniej miałam co 31 dni). Może znajdziesz w bibliotece książkę "Wszystko o antykoncepcji" Anne Szarewski i John Guillebaud z serii Medycyna Praktyczna. Jest wiele odpowiedzi na przeróżne problemy związane z różnymi sposobami antykonc.

Gość kobieta 2007
dziekuje Wam za pomoc... odstawie tabletki na 3 miesiace i zobaczymy czy miesiaczka pojawia sie regularnie... Jesli wszystko bedzie dobrze, bede znowe tabl.stosowac, az do momentu, kiedy zdecyduje sie na dziecko (oczywiscie ze wczesniejszym odstawieniem ich i przygotowaniem org.na nowego czlowieka:) ) Dziekuje raz jeszcze!!!

Gość Starszaa
Ja po odstawieniu zaczęłam używać prezerwatyw. Odczułam wielkie polepszenie samopoczucia. Zrezygnowałam na dobre z pigułek, bo jednak zauważyłam znaczące różnice w moim zdrowiu (lepsza wątroba i większa ochota na seks- bez pigułek o ironio...). Po 2 latach używania kondomów (każdy stosunek w zabezpieczeniu bez względu na płodność mieliśmy niespodziankę w postaci firmowej "dziurki" w Durexie. Zażyłam postinor. Wróciłam jednak do prezerwatyw, już nie chcę chemii. Powodzenia

Gość a co jesli
okres sie nie pojawia i nie pojawia?? tzn w 1 miesiacu bylo ok ale teraz (2 miesiac po odstawieniu) spoznia sie juz 14 dni :/