Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia 1980

bardzo prosze pomozcie mi w interpretacji wynikow bardzo sie boje ze cos jest ni

Polecane posty

Gość amelia 1980

Wyniki badania nasienia mojego meza bardzo proszę o odpowiedz Objętość 2,0 ml Wygląd białawy Zapach typowy Lepkość zwiększona + + + Odczyn pH 8,5 Upłynnienie 60 minut, ale ciągliwe Jakość ruchu plemników -szybki postępowy (a) 40% -wolny postępowy (b) 11% -nieprawidłowe (c) 7% -brak (d) 43% Aglutynacja nieobecna Żywotność 87% Liczba plemnikow w 1 ml 84,4 mln Liczba plemnikow w ejakulacie 168,8 mln Liczba leukocytów w 1ml 8,1 mln Liczba o prawidłowej budowie 75% L.kom. spermatogenezy w normie Martwi mnie lepkość +++ i leukocyty przekroczone 8 razy, co to może oznaczac?? Mamy szanse na dziecko?? W naturalny sposób??

Gość fallingdown
Hmm... według norm, które krążą po internecie - [ciężko z nimi w podręcznikach;)] objętość: norma to powyżej 2ml, ale samo 2ml jest jeszcze w miarę OK upłynnienie: norma do 30minut ph norma: 7,2 - 8.0, czyli trochę zbyt wysokie ilość ok [N - 20-250mln] ruch: powinno być >50% A+B i >25% A czyli 51%, ale jest:) zywotność >75% no i ta lepkość podwyższona i leukocyty... wydaje mi sie, że może to świadczyć np. o stanie zapalnym gruczołu krokowego [najczęstszą przyczyną są bodajże chlamydie] a leukocytoza może być wynikiem przebytych infekcji... czyli nic strasznego:) oczywiście, jak najbardziej macie szansę na dzieciątko!!!! :):)