Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia 1980

czy ktos mi pomoze w interpretacji wynikow?? bardzo prosze

Polecane posty

Gość amelia 1980

Wyniki badania nasienia mojego meza bardzo proszę o odpowiedz Objętość 2,0 ml Wygląd białawy Zapach typowy Lepkość zwiększona + + + Odczyn pH 8,5 Upłynnienie 60 minut, ale ciągliwe Jakość ruchu plemników -szybki postępowy (a) 40% -wolny postępowy (b) 11% -nieprawidłowe (c) 7% -brak (d) 43% Aglutynacja nieobecna Żywotność 87% Liczba plemnikow w 1 ml 84,4 mln Liczba plemnikow w ejakulacie 168,8 mln Liczba leukocytów w 1ml 8,1 mln Liczba o prawidłowej budowie 75% L.kom. spermatogenezy w normie Martwi mnie lepkość +++ i leukocyty przekroczone 8 razy, co to może oznaczac?? Mamy szanse na dziecko?? W naturalny sposób??

Pewnie ze macie szanse na dziecko .Jesli chodzi o jakosc nasienia to jest bardzo dore. piszesz o leukocytach ,moze to byc spowodowane jakas bakteria w nasieniu.musisz pokazac to ginowi moze wprowadzi jakis antybiotyk .bo jezeli to jest to o czym pisze to lecvzenie trwa ok.2 tygodni. ale jakosc nasienia Twoj partner ma swietna:) pozdrawiam:) p.s.a ile czasu sie staracie?

Gość amelia 1980
dziekuje ci za odpowiedz, staramy sie ok roku. Jestem po HSg (wyszlo niedrozne oba jajowody) po laparoskopii i hihi wyszly drozne od razu, ponakluwali mi jajniki, owulacj potwierdzona. Wiesz zmarwilam sie tymi leukocytami strasznie podwyzszone i ta lepkosc tez podobno podwyzszona sporo

nie martw sie .pokaz to ginkowi on Ci napewno cos poradzi na ta lepkosc sa leki na to. Powiedz mi czy te HSG jest bolesne??

Gość amelia 1980
powiem Ci ze dla mnie było nieprzyjemne, dali mi glupiego jasia ale chyba nie podzialal, o wiele lepsza byla laparoskopia, a Ty tez sie starasz o dzidziusia jesli moge wiedziec:)

wyniki jak na moje ok naprawde b.dobre ale wlasnie te leukocyty nie do końca...mój mąż mial też leukocyty dostał antybiotyk i jakiś jeszcze lek (brał to przez 2 m-ce) i leukocyty \"zniknęły\' :)...natomiat ma duuuzo gorsze pozostałe wyniki niz Twój mąz...ja bym byla jak najbardziej dobrej myśli pozdr.

Gość amelia 1980
za duzo sie naczytalam o tych leukocytach i teraz mam mętlik w glowie, ze to moze byc zapalenie prostaty, ze nie ma szans naturalnie o dziecko tylko icsi, ze jakies straszne bakterie....:( w sumie nie spotkalam na necie wynikow badan z tak duzymi leukocytami gora byly 1,4 mln ale nie 8,1 straszne zmartwilam sie juz nie bede czytac jeszcze mysle sobie ze to moze z przemeczenia i stresu

Gość amelia 1980
Gabonik a nie pamietasz ile mial tych leukocytow??

Gabonik ma racje badz dobrej mysli :) Jesli chodzi o mnie to niestety jestem po 2 poronieniach i narazie staranka zawieszone ...

amelia- owszem te leukocyty czesto idą w parze z zapaleniem prostaty ...ale leki naprawdę skutkują ...poza tym jak pozostała wyniki są dobre to jest nadzieja ze szybko się z tym uporacie..u nas były i lekocyty i złe wyniki pozostałe..teraz nie ma leukocytów a wyniki dalej złe....

leukocytów było 7-12 w/w norma 0-2 w/w...takze sporo za duzo było jestem sama zdziwiona że udało się ich pozbyc bo też się bałam tak jak Ty ..ale antybiotyk jest skuteczny ..w naszym przypadku był..będzie i w Waszym :)

Gość amelia 1980
Mika 23 badzo mi przykro, zobaczysz ze jeszcze obydwie bedziemy chodzic z brzuszkami:) czasami sie zastanawiam dlaczego tak jest, droga kreta i dluga do czegos czego tak pragniesz, moja kolezanka nie chciala teraz dziecka i jest obecnie w 5 m-cu ciazy bedzie miec dziewczynke, a czy podwyzszone leukocyty uniemozliwiają nam na chwile obecna zajscie w ciaze???? ita wzmozona lepkoscc

ja mogę tylko powiedziec ze nam lekarz zalecił aby je wyleczyc..w naszym przypadku to \"one\' miały być winne pozostałym złym paramerom (nie do końca tak było) ..ale tak czy inaczej nie powinno być tych leukocytów... oczywiście leczyć je należy ale staranka też mogą być..a moze akurat się uda ;)

amelia jesli to bakterie w nasieniu to przed starankami wyleczcie to chorobsko bo jest ono najczesciej przyczyna pustego jaja plodowego :( to takie ostrzezenie! jestem w tym temacie juz spory czas ,sporo sie tego naczytalam i wiem ze to prawda.podwyzszona ilosc leukocytow nie leczona powoduje ciaze bezzarodkowa albo ciaze gdzie zarodek obumiera na bardzo wczesnym etapie. nie pisze tego zeby cie straszyc. Mam nadzieje ze mnie rozumiesz i nie odbierzesz tego zle. Mam nadzieje ze juz niedlugo zajdziesz w ciaze i urodzisz zdrowe dzieciatko! Zycze Ci tego z calego ❤️

Gość amelia 1980
dziekuje Ci bardzo za Twoje rady, juto jedziemy do lekarza i zaczniemy leczenie pozrawiam ggoraco

Gość amelia 1980
bylismy wczraj u lekarza jest ok, przepisal tylko antybiotyk, witaminy i za m-c powtorka badania. Pozdrawiam

amelia- a widzisz ;)...wyniki jak się marzy :)... antybiotyk rozumiem na te leukocyty? a moge spytac jakie witaminki zalecił lekarz? pozdrawiam