Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbaaaa

LUDZIE MAM PYTANIE - ZMNIEJSZENIE ZDJECIA - LEGITYMACJA ELEKTRONICZNA

Polecane posty

mam w domu zdjecie zrobione do zwklej legitymacji szer: 3 cm wys: 4 cm do szkoly musze zaniesc na plycie swoje zdjecie, myslalam,ze zeskanuje sobie swoje zdjecie legitymacyjne wrzuce na plyte, zaniose gdzies do punktu foto i tam mi je zmniejszą... zebym nie musiala specjalnie isc do zdjecia - mozna tak? da sie tak zrobic? zdjecie do szkoly musi byc takie : rozdzielczość min. 300 dpi (??????) , format .jpg, rzeczywisty format wydruku 20 mm - podstawa na 25 mm - wysokość)

Gość tak - można
:classic_cool:

w sumie to ja nie rozumiem o co im chodzi, mam isc specjalnie do zdjecia zeby miec rozmiar 25 mm na 20mm... eh a moze zeskanuje te 3cm na 4cm niech sie martwią :P zapytam gdzies w punkcie foto czy zmniejsza,ale mieszkam w malej miejscowosci i moze byc problem... a do zdjecie specjalnie nie pojde... nie lubie robic fot :P mam nadzieje,ze sobie poradzą...

a jaki to jest rozmiar 300 * 375 pikseli ? te moje z legitki 3cm na 4cm chyba jest za male :(

a jak nie bede miec legitki el. do 1 stycznia to co ? nie bedzie ulgowych biletow tak od razu... i na uczelnie mnie nie wpuszcza heh :P

Gość bahama yellow..
w programie Irfan View mozna zmniejszyc zdjecia i w pikselach i cm

dzieku Kuraiko :) u mnie na uczelni to strach wchodzic do dziekanatu, dlatego tak o wszytsko wypytuje... jeden blad i !!!!!!! ale przynajmniej juz sie nie stresuje :) dzieki za pomoc:) pozdrawiam

Gość bahama yellow..
wcale nie jest 10 cm takie zdjecia 3 na 4 cm to jest 300 na 375 pikseli

seskanuje gdzies w punkcie te co mam, jak nie beda umieli zmniejszyc to sprobuje sama, bo chlopak ma chyba ten program o ktorym mowisz:)

dzieki Bogu bahama yellow..

kurde... 21 wiek mamy do jasnej, na pewno uda sie wszytsko zrobic bez robienia specjalnie zdjecia :) jestem dobrej mysli :) pozdrawiam i dzieki za pomoc!!!:)

Gość pimuszek
zwroc tylko uwage, ze 25 na 20 mm to inne proporcje niz 3 na 4 cm, wiec bedziesz je musiala troche 'skwadratowic'

Gość bahama yellow..
wiem jak to jest bo sama musialam to robic na uczelnie tylko w tym programie jak bedziesz to robic to tam jest zaznaczona takie cos i musisz to odznaczyc bo nie bedziesz umiala wpisac 300 na 375 bo jak wpiszesz jedna wielkosc druga wyskoczy automatycznie a jak to odznaczysz to mozna obydwie wpisac.

Gość bahama yellow..
no wlasnie pimuszek ma racje te zdjecia takie bardziej kwadratowe wychodzi generalnie na tej legitymacji ono jest jeszcze mniejsze i praktycznie go nie widac wiec ciekawa jestem kto takie cos wymyslil:)

dzieki bardzo za pomoc 🌼 ja sie stresuje bo musze je oddac do soboty najpozniej... trzeba placic za lenistwo ;) papaty:) trzymajcie za mnie lub za ludzi z punktu foto kciuki heh :)