Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pytam

drugi raz w tym miesiącu mam okres...

Polecane posty

Gość ja pytam

czy może być to spowodowane zmianą jedzenia? tzn. dietą? czy mam się udać do lekarza?

Gość który to dzień cyklu

Gość ja pytam
coś kolo 22go

a ilu dniowe cykle masz zawsze

Gość też tak mam nieraz

Gość ja pytam
nie mam regularnie zawsze tyle samo, ciężko powiedziec... ufff to mi ulżyło ;)

ale iludniowe masz cykle???to ci powiem czy masz się przejmować czy nie...

Gość też tak mam nieraz
Często mam okres dwa razy w miesiącu byłam u lekarza i powiedział mi ,że taki mój urok(może twój też;))

tak mniej wiecej...

no to gratuluję lekarza...twoim urokiem jest bałagan w gospodarce hormonalnej???wiesz do czego to może prowadzić...

Gość ja też mam nieregularne
wahają się od 23 do 30paru, zalezy od miesiąca. robiłam wszystkie badania i wszystko jest OK. Kobieta to nie robot, nie jest zaprogramowana. Na wahania okresu ma wpływ wiele rzeczy, np. stres, dieta, klimat i wiele innych.

Gość też tak mam nieraz
wydaje mi się ,ze tak. Ale słucham, co masz do powiedzenia?:)

no ale mniej więcej ilu dniowe masz cykle???bez tego nic się nie ustali, a ćwiczenia, takie zwykłe maja do tegoi tyle co piernik do wiatraka. do koleżanki wyżej...wahania 3 dni to nie jesat rozregulowanie cyklu, np. cykle 25-28 dni uważamy za regularne...ale może być ZONK-po monitoringu może się okazać że ten 25 dniowy był bezowulacyjny i dlatego krótszy. Albo występuje czasem niewydolność fazy ciałkas żółtego ...jest to związane z progesteronem ale badania które robiłaś mogły tego nie wykazać.Tu jest potrzebny komplet hormonów z monitoringiem a nie stwierdzenie "lekarza" że taka twoja uroda. Potem przy planowaniu potomstwa będą problemy....a tego nie życzę

a w przypadfku cyklu miesięcznego to kobietę można do robota porównać...w zdrowym cyklu jest jak w zegarku, nawet co do godziny nieraz. jeśli następują wahania to coś się dzieje z hormonami i nie wystarczy zwykłe badanie tylko wnikliwe badanie hormonków + konieczny monitoring w przypadku progesteronu-ciężko go zbadać bo wzrasta impulsowo...

Gość ja pytam
u mnei jest różnie 28- 38 dni

Gość ja pytam
raz nawet 75 dni, ale to sie nie często zdarza. a teraz raptem 27 :/

no to moze to być plamienie implantacyjne i moze mama zostaniesz-jezeli bedzi trwalo nie dłuzej niz dwa dni. ale do lekarza poleciłabym pójsc i zrobić obiegówke hormonalna

pisalas ze 22 a nie 27 a to róznica-ile ty masz lat

Gość ja pytam
ale ja jestem dziewicą :D

Gość ja pytam
bo zle policzylam ;)

no to ktory to dzien cyklu bo raz piszesztak a raz inaczej. Staram ci się fahowo pomóc a tysobie chyba żart robisz.ile ty masz lat

Gość też tak mam nieraz
Najdłuższy mój cykl to 26 dni a najkrótszy to 22 dni.Dzieci już mam.:)Natomiast często robiąc badania okazuje się, że mam lekką anemię(odżywiam się dobrze.)Czy to może być przyczyna tego?

Gość ja pytam
20 mam i nie zartuje sobie, po prostu się pomylilam liczac w pamięci, z kalendarzykiem inaczej mi wyszlo ;P

no to masz zwykły, klasyczny ok. 28 dniowy cykl. czego swzukasz dziury w całym. Logiczne że czsem 27 dni wypada w tym samym miesiącu co poprzedni okres...nieważne ile razy w miesiącu tylko co ile dni

moze byc z powodu anemii, ale z powodu anemii okres np. może zanikać a nie występować wcześniej. Mi się wydaje że 22 dni to zbyt krótki cykl na prawidłową fazę folikularną, owulacyjną i lutealną-choć mogę sięę mylić nie mając wyników badań. Jesteś jeszcze młoda więc może się wyreguluję ale w momencie planowania dzidzi trzeba będzie te cykle zbadać.

ufff, to poprzednicza ma 20 lat a nie pani z anemią przepraszam.

Gość też tak mam nieraz
Zauważyłam pomyłkę:) Myślałam ,że moje częste miesiączki mogą być przyczyną anemmi.

Gość k12
1,5 tygodnia temu miałam okres a mam regularny od trzech lat.. . niedawno miałam śluz brązowy a teraz mam czerwony jak okres... co mam robić ;/ pomóżcie.

Gość gość
Witam, ja równiez dostałam okresu 2 raz w czasie jednego wyklu.. Mianowicie okres zaczął się 22 czerwca był bardzo obfity i trwał rowny tydzień. 12 lipca dostałam go znowu lecz jest on bardzo skąpy. Dodam jeszcze, że ciaza wydaje mi się mało prawdopodobna, gdyż w czerwcu około 2,3 robiłam test ciążowy wyszła na szczęście 1 kreska, a później aż do teraz współżycia nie było. 12 lipca odbyłam podróż do Wielkiej Brytani, lot byl z rana a wieczorem zobaczyłam zaplamiony krwią śluz a już następnego dnia lekkie krwawienia. Dodam również jeszcze, że lecze sie hormonalnie na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy lekiem euthrylox 75. Proszę o szybką odpowiedz, z górzy dziękuję.

Gość gość
Hej dIewczyny mialam okres 18.08 trwal kolo 3 dni , po okres or mialam bardzo obolale piersi robilam tests po okresie i nic, a wczorj 07.09 dostalam kolejnego okresu za wczesnie o 11 dni pelny bolacy jak zwykle . Co wy na to ? Pondering do lekarza I tak ale moze wy macie doswiadczenie podobne . Piersi dalej bola mimo miesiaczki. A normal or mam co miesiac I zawsze regularne;)