Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona jestem...

miesiaczka po odstawieniu tabletek

Polecane posty

Gość zaniepokojona jestem...

przedstawie moja sytuacje... na koniec wrzesnia odstawilam tabletki gdyz bralam je trzy lata i chcialam zeby odpoczal mi organizm zwlaszcza ze dostawalama krwawienia w miedzy czasie brania tabletek... po odstawieniu dostalam krwanienie w wyniku odstawienia... nastepny juz ten prawdziwy okres dostalam jakos tydzien pozniej niz powinnam ale to przy odstawieniu jest raczej normalne ze miesiaczka nie jest regularna... kolejna -czyli obecna- miesiaczke dostalam znow jakos tydzien pozniej niz planowo... moze nie martwiloby mnie to az tak bardzo ale jest ona dziwna - prawie nic nie krwawie a to juz 5 dzien... wiec sie niepokoje... czy to normalne po odstawieniu tabletek czy jednak jest mozliwosc zajscia w ciaze...

Gość kobieta 2007
WItaj! Ja mam podobny problem, z tym, ze ja czekam dopiero na okres z odstawienia. Za miesiac, ok. 30 grudnia powinnam dostac 1 normalny okres od czasu brania tabletek (3 lata). Lekarz mowil mi, ze krwawienie powinno pojawic sie ok.28-30 dnia cyklu (+10 dni; co daje sume 40 dni). Jesli sie tak nie stanie, trzeba zrobic nastepny miesiac przerwy i nastepny. 3 miesiace to minimum, potem jesli okres pojawi sie co miesiac prawie tak samo, mozna powrocic do brania tabletek. Ty dostalas okres tydzien pozniej niz powinnas, czyli miesisz sie w normie, wiec jest ok:) Takze bym tak chciala... "kolejna -czyli obecna- miesiaczke dostalam znow jakos tydzien pozniej niz planowo... moze nie martwiloby mnie to az tak bardzo ale jest ona dziwna - prawie nic nie krwawie a to juz 5 dzien..." - powinnas powiedzic o tym swojemu lekarzowi; sadze, ze skapie krwawienie moze byc wynikiem wlasnie stosowania tabletek. Tak samo byloby pewnie, gdybys miala krwawienie mocniejsze... Moze dla pewnosci, zrob sobie jeszcze jeden miesiac przerwy i wtedy bedziesz miala jasniejszy obraz sytuacji. "wiec sie niepokoje... czy to normalne po odstawieniu tabletek czy jednak jest mozliwosc zajscia w ciaze..." tak jak pisalam, to moze byc wynikiem stosowania tabletek. A czy w czasie nie brania tabltek - wspolzylas bez zabezpieczenia? Bo jesli tak to jest duza mozliwosc ciazy, gdyz po odstawieniu dochodzi do hiperowulacji..mozna powiedziec,ze to zjawisko ma dosc czest miejsce. Ale jesli sie zabezpieczalas prezerwatywa i globulkami (ja tak zamierzam sie zabezpieczac) to sadze, ze ryzyko ciazy jest znikowe ( biorac pod uwage, ze prezerwatywa nie pekla). Pozdraiwam Cie cieplutko i trzymam kciuki, aby Twoje problemy nie byly wynikiem stosowania tabletek, ani tez ciazy:)