Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takin back

nadżerka a seks?

Polecane posty

Gość takin back

Hej. zastanawiam się czy nadżerka może powstać przez uprawianie seksu? 2 razy zdażyło mi się krwawić po stosunku ( odrobinkę ) i już poźniej nic takiego się nie zdażyło... czytałam, że nadżerka może być przyczyną. aaa no i czy przez seks można mieć raka szyjki macicy? skąd on się w ogóle bierze? będę wdzięczna za każde odpowiedzi .

Gość bliżej słońca
jesli krwawisz to raczej masz nadzerke albo jakies male pekniecie ale sam seks nie powoduje nadzerki moja kolezanka byla dziewica i tez miala wiec musi byc inna przyczyna

Gość andziaaaa
NIEPRAWDA - seks może powodować nadżerkę, jak mi nie wierzysz to idź do ginekologa. Pamiętaj , że nadżerka może łatwiej ulec zakażeniu i trudno je wyleczyć.Jeśli jest duża to zdecyduj się na wymrażanie- bezbolesne , nie powoduje blizn (można naturalnie urodzić po) i nie będziesz się martwić, czy przerodzi się w raka czy nie. Miałam taki zabieg 2 lata temu... po nie można się kochać, aż do zaleczenia rany... ale seks później jest fantastyczny i nie ma krwawień

Gość ale ja powiedzialam
ze nie tylko od sexu jest nadzerka sa tez inne powody

Gość PIERNICZEK
no właąnie też mnie to zastanawia... jakie są powody powstania nadżerki?I jakie są jej objawy na codzień ale i też w trakcie seksu? z góry dziękuje za odp. POZDRAWIAM :)

Gość od tamponow takze

Gość nadżerka
Nadżerka może być spowodowana urazem przez kontakt (w trakcie używania tamponów, penetracji pochwy przez ciała obce), przez infekcje (wirusem herpes, wczesna kiła, długo niewymieniane tampony, poważne stany zapalne pochwy) lub przez działanie substancji chemicznych (środki plemnikobójcze zawarte w niektórych globulkach i piankach). Ryzyko wystąpienia nadżerki wzrasta z ilością partnerów seksualnych. a objawy krwawienia z pochwy niezwiązane z krwawieniem miesiączkowym krwawienia po stosunku krwawienia między miesiączkami upławy (śluzowe o żółtym zabarwieniu), mogą mieć przykry zapach i towarzyszyć stanom zapalnym pochwy Czasem nadżerka może nie dawać żadnych objawów klinicznych

Gość madonnnna81
A ile czasu sie nie kochacie po zabiegu?

Gość Moncia 19
CZy krwawienie podczas stosnku moze powodowac nadzerke??? Boje sie isc do lekarza ale tez nie wiem co moze ze mna nie tak:(:( Zarzylo mi sie to tylko raz i to bardzo malutko i troszke glupio sie wtedy poczulam po nie zdarza mi sie kochas podczas okresu. Jak ktos by mogl mi cos powoc to dzieki bardzo