Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja-alicja

POMOCY z bliznami, proze

Polecane posty

Gość alicja-alicja

Od prawie roku cierpie na trądzik, leczony chyba wszystkim co się da, teraz może i przeszłąm pewnien etap (tzn. goi sie wszystko) ale na twarzy mam okropne blizny! Są to czerwone placki na policzkach (miałam takie skumulowane "ataki" pryszczy), i w wielu miejscach dziurki na skórze. Dzis dopiero odkryłam to fomrum, i zdążyłam przeczytać masę postów na temat likwidowania blizn, jednak uwieżcie mi wiem chyba mniej niż przedtem. Prosze was, nawet powiem bardzie, Błagam o pomoc. Już mam dość tego jak wyglądam (dodam ze mam 24 lata i pracuję w biurze gdzie mam ciagły kontakt z ludzmi), wstydzę się tego, lekarze derm. przepisuja jedno i to smao, chyba nie bardzo skuteczne. Błagam was podpoiwedzcie mi czym likwidowac te blizy bo juz na serio nie mam sił, nerwów itp. (dodam ze nie mam tez kasy na zabiegi czekam na kogos kto mi pomoże!

alicjo, sadze, ze nie ma innej rady jak wygladzanie skory laserem, badz jakies inwazyjne zabiegi scierajace skore u kosmetyczki niestety wiaze sie to z duzymi kosztami... nic powierzchniowo ci nie pomoze w sposob zadowalajacy..

Gość kolaaaaaaaaaaaaaaaaloa
a blizna po opryszczce?

Gość Scaldex
Scaldex maść do stosowania na skórę jest połączeniem substancji pochodzenia naturalnego, antybiotyku o szerokim zakresie działania i witaminy A. Skojarzone działanie substancji biologicznie czynnych zawartych w wyciągu propolisu, kwiatu nagietka i bacytracyny decyduje o właściwościach przeciwbakteryjnych i przeciwzapalnych preparatu. Lek działa odkażająco, przyczynia się do szybszego oczyszczania ran z produktów przemiany materii i elementów martwiczych. Witamina A przyspiesza procesy odnowy uszkodzonej tkanki. Preparat Scaldex stosuje się w leczeniu: oparzeń termicznych I i II0 oparzeń chemicznych odmrożeń trudno gojących się ran (np. pooperacyjnych) odleżyn zmian troficznych skóry zropienia drobnych ran niewielkich wykwitów zapalnych o charakterze grudek i krost ropni towarzyszących zadrom i opiłkom wbitym w skórę

ile kosztuej

o jeny :O ja mam mala blizne

Gość nie_sadze
nie wierze w to. na zdjeciach są ludzie z bliznami. natomiast w opise pisze ze ten lek zapobiega powstawaniu blizn. ze zdjec wynika ze likwiduje blizny. uwazam ze to istotna róznica

tezx nie wierze w takie cuda jak na fotkach...

dziewczyny, zadna masc nie zlikwiduje tkanki bliznowatej.. koniec kropka, gdyby mascie pomagaly na blizny po pryszczach, to kazdy by tego stosowal, po pryszczach ludzie czesto maja dziury, wiec jak to moze sie wygladziC!!! plamy ok, ale nie dziurki, przecie to nie zabetonuje braku skory w tym miejscu i nie wypukli jej.. musialoby to rozpuszczac skore.. a.. ja blizne po obszernej opryszcze kolo ust zlikwidowalam stosujac zel CONTRACLUBEX - kosztowal ok50zl, naprawde pomogl, tez stosuje sie go po zabiegach operacyjnych, zeby nie zostaly szramy...