Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justi_78

podroz pociągiem

Polecane posty

Gość justi_78

Witam wszystkich :) mam maly problem, otoz wybieramy sie z mezem na swieta do mojej rodziny, nie mamy auta wiec trzeba bedzie jechac pociagiem z Poznania do Krakowa, a wiec jakies 7 godzin. Nasz synek bedzie mial na swieta 2,5 miesiaca, czy to nie za malo na podroz pociagiem? innej opcji niestety nie mamy (brak auta), chcemy wykupic kuszetki a jak ie bedzie caly przedzial dla siebie zeby bylo spokojnie, ale mimo tego zastanawiam sie czy dla takiego dziecka nie bedzie to meczace? poradzcie cos

Gość ja mysle ze nie
ma przeciwskazan.Tak małe dziecko i tak wiekszosc czasu przespi

Gość sdfhsdfhfdsb
Będzie to trochę męczące bo w pociągach jest złe powietrze. Koniecznie kupcie bilety do wagonu gdzie w całości jest zakaz palenia - tam jest trochę lepiej. A najlepiej by było gdyby udało wam się znaleźć połączenie gdzie jeżdżą pociągi w których od początku był zakaz palenia (niektóre inter- czy eurocity). Poza tym w pociągach jest teraz wygodnie np kontakty w przedziałach więc jak co to nawet mleko podgrzejesz, łazienki dosyć OK... W mojej rodzinie dzieci podróżują od małego i jest dobrze.

Gość justi_78
No wlasnie, zaraz palenia to podstawa no i mam nadzieje ze uda nam sie zarezerwowac cos dla siebie zeby innych ludzi nie bylo, ale niestety dopiero chyba 10grudnia jest zmiana rozkladow jazdy wiec pojade sie dowiadywac o wszystko. Wiecie moze czy jezdza wagony bagazowe zeby np wozek nadac na taki?

Wózek oczywiście nadaje się bagażowym. Jest to jedna z najlepszych opcji podrózowania z małym dzieckiem - wbrez pozorom dużo dla dziecka lepsza niż np.5godzinna podróż samochodem - kiedy cały czas jest w foteliku a przerwy w trasie nie dłuższe niż 15 minut na nakarmienie. Są specjalne przedziały dla matek z dziecmi - najlepiej idz na dworzec i o wszystko wypytaj. Nie bardzo rozumiem o co chodzi ze złym powietrzem w pociągu????

Ja też nie rozumiem o co chodzi z tym powietrzem w pociągu. Idź na dworzec i wypytaj, pogadaj. Są specjalne przedziały dla osób z dziećmi do lat 4. Siostra męża jechała, co prawda ze starszymy dziećmi, ale z 3 sama. Dogadała się z kondukrotami, pilnowali, dostała miejsce w tym przedziale. Wszystko w porządku było. Z tego co widzę, dla dzieci jest to najlepszy sposób podróżowania.