Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo mamuska

jak się przygotowac do cc? w wyszukiwarce 10000... tematów

Polecane posty

Gość niedlugo mamuska

za pare dni mam miec cc i nie wiem kompletnie jak sie do niego przygotowac. Lekarz mi tylko powiedzial, ze dzien wczesniej nie mam nic jesc, cesarka bedzie pod wieczor a ja mam przyjsc do szpitala rano- wiec co oni beda mi tyle godzin robili?

Gość lLONA 18
WIECZOR MASZ PRZYJSC DO SZPITALA A RANO CC... NO ALE TYLKO MASZ NIC NIE JESC TO SIE CIESZ..JA MAM SIE OGOLIC NA ZERO CALA I DZIEN WCZESNIEJ SNIADANIE I LEKKA ZAUPA I DO WIECZORA TYLKO WODE NIE GAZOWANOA I RANO O 8 MAM BYM W SZPITALU

Gość niedlugo mamuska
kochana jak sie sama nie ogolisz to cie polozna ogoli wiec wole sama

Gość franiaifranek
Hej!!!! Dostaniesz kroplówki na wzmocnienie- gluzkoze i inne.Ja dostałam coś jeszcze na obkurczanie macicy w kroplówce czy cos takiego - i to wywołało mi skurcze- pisały się na ktg 80/90 a ból zerowy tylko taki w dole jakby zaparciowy.Rozwarcie się przy tym zrobiło,że główke było widać położna krzyczała,że za godzinkę góra urodze siłami natury, ale tętno zaczęło spadać.Dziecko i tak urodziło się niedotlenione z 7 punktami w skali apgar przez cc.A cesarkę miałam ze względu na wypadek w dzieciństwie i małowodzie.O mało nie urodziłam sn gdyby nie tętno.Musisz się jeszcze wygolić przed cesarką chyba,że chcesz być golona tępą maszynką - coś okropnego.A założą ci jeszcze cewnik mnie to bolało gorzej od bóli porodowych chyba.

Ja przyjechałam na oddział dosłownie 2 godziny wcześniej.Dwie kroplówki,szybko seszły, w tym samym czasie ktg i po 2 godzinach już byłam mamą! Ale to był prywatny szpitał,może na NFZ trzeba dłużej leżeć?

Ja czekałam 5 godzin na cc .Dali mi 2 kroplówki ,zrobili ktg.ogolili co nie co zrobili lewatywę (u ciebie może nie zrobią dlatego nie każą ci jeść,mój poród był zaskoczeniem).i posadzili na korytarzu z wiklina wplatana miedzy nogi .Wiec siedziałam i plotkowałam sobie z mama i ojcem dzidzi-nawet jednego skurczu nie poczułam:)cesarka chyba z 15 minut trwała i po sprawie:) Dziś jestem szczęśliwą mamusia:)

Trzymaj Ciebie cały dzień żeby mieć Ciebie i dzidzie na oku to dla waszego bezpieczeństwa:)