Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martulka82 D

zimne rczki????

Polecane posty

lekarze i położne twierdzą, ze właściwym miejscem do sprawdzania ciepłoty jest miejsce na karku i brzuszku. Ale ja mimo to sprawdzam czy nie ma zbyt lodowatych rączek i nóżek. Chociaż rączki często ma chłodne - jak śpi to zawsze ma na wierzchu. Ale.... jak w szpitalu pobierali małej krew to położna poprosiła zebym lepiej ją okryła bo mała jest wychłodzona i ma zimne nóżki wiec jak widać są różne szkoły. Ta stwierdziła, ze mają być różowe i cieplutkie.

wiesz co mój synekja sie urodził mał takie nóżki raczki do 3 miesąca życia(oczywiście myślałam że jest mu zimno).Pewna pani pediatra powiedziała mi ze mały ma jeszcze nie dojrzały układ krwionośny i to z czasem przejdzie a ciepłotę ciała żebym sprawdzała na karku:)

aleja i tak otulałam go cieplym kocem w 30 stopniowym lipcowym upale...ech no cóż...poprostu mama:)

Gość mamuśka888
Spróbuj ubrać skarpetki. Ciepłe nózki to podstawa, jak są zimne to rączki też będą chłodne.

zdrowy jest ot co, sprawdzaj karczek, ma byc ciepły ale nie spocony

u dzieci zimne nóżki i rączki to normalna sprawa i wcale nie oznacza ze jest mu zimno, sprawdzaj kark tak jak pisały moje poprzedniczki. pozdrawiam

Ale przyjemnie jest dotknąć cieplutkiej rączki :) Ja zakładałam rękawiczki :D