Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załaman_

USG GINEKOLOGICZNE a ciąza

Polecane posty

Gość załaman_

Czy będąc w drugim miesiącu ciąży pozamacicznej lekarz musi skierowac na usg ginekologiczne by to stwierdzić? Ostawiłam tabletki antykoncepcyjne koncem sierpnia. Pierwwszy ten niby normalny okres dostałam 29 wrzesnia (tydzien przed tym okresem współzyłam ale zabezpieczałam sie gumką). Do tej pory okresu nie dostałam. Wiem ze takie opóźnienia są normalne po odtsawieniu pigułek. Mimo to dwukrotnie robiłam test ciązowy i wyszedł negatywnie. Dzis byłam u ginekologa i stwierdził ze ma podejrzenie ciązy pozamacicznej bo mam jeden jajnik twardy i skierował mnie na usg. Zarejestrowano mnie dopiero na styczeń wiec poradził mi abym zrobiła je sobie prywatnie Zastanawiam się czy po dwóch miesiacach od współzycia i zajścia w tą ciąze pozamaciczną nie powinien być juz jej pewien po normalnym badaniu

Gość Ona 22 Wawa
moim zdaniem powinien byc pewien, ale to tylko moje skromne zdanie... Idz jak najszybciej na to USG, jeśli nigdy nie miałas tego to od razu mowie ze nie boli...

Gość załaman_
W poniedziałek jade prywatnie az 60 km zeby zrobić to usg. U mnie w miescie mogłabym zrobic ale ponoc sprzet mają porażkowy i odradziła mi robic na nim połozna Ktos moze jeszcze cos powie? Ps. Od kiedy mi to powiedział zaczęłam odczuwać delikatne kłucie na jajniku...chyba juz mam schize

Wlasnie czytam i dla mnie to takie malo prawdopodobne z tego co piszesz, byl stosunek przerywany i to jesczze w gumce, wiec szanse praktycznie zadne. A jak stosowalas tabletki to kochaliscie sie \'do konca\'??

Moze masz jakis torbiel na jajniku i to jest tego powodem i moze czas zmienic ginekologa?? Testy czesto nie wykrywaja ciazy pozamacicznej (tak niby z medycznego punktu widzenia to wyglada) ale spotkalam wiecej przypadkow ze jednak wykryl. A beta ?? Moze zrobic bete??