Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana pytam****

Jak zmniejszyc mdlosci?

Polecane posty

Jestem szczesliwa, ze bede miec dzidziusia, bylam przygotowana na to, ze nie zawsze bedzie kolorowo. Ale to juz mnie przerasta. przez caly dzien jest mi niedobrze, biore cos do ust i zaraz zwracam. na jakikolwiek posilek ktory zostanie wchloniety moge liczyc dopiero poznym wieczorem. Co robic? Jak temu zalagodzic? Prosze pomozcie.

kochana to nie latwe ja walczylam z mdlosciami i nic.wiele ludzi mowi ze po przebudzeniu powinnas miec jakiegos biszkopta do przegryzienia i po jakims czasie dopiero wstan ale ja probowalam wszystko i nic.przejdzie za jakisczas.

a ja walczyłam z mdłościami i wymiotami przez pierwsze 4 mce i móje lekarz powiedział ze nic mi nie pomoze i musze iść na szpital ale ja tak nie lubie szpitali :O wiec sie wczesniej nie zgodziłam :O więc dał mi czopki, które miały troche pomoc...niestety nic nie pomagały i jak juz lekarzmi zagroził ze mam mało wod płodowych bo się odwadniam to zgodziłam sie na ten szpital, tam dali mi przez trzy dni kroplówki i nic nie jadłam przez te dni...dwa dni tej kuracji nadal wymiotowałam, choć nie miałam czym :O ale na trzeci dzień juz było lepiej, wiecej juz mdłosci sie nie pojawiły:) Wiec polecam trochę sie pomęczyć ;)

Probowalam jesc przed podniesieniem sie z lozka sucharki, polozna radzila mi zjesc banana i nic... Nie przechodzi. Juz do glowy dostaje. Gdybym mogla lezec sobie caly dzien to bym sie tym nie przejmowala, ale mam strasznie duzo obowiazkow, a te mdlosci i wymioty strasznie utrudniaja mi normalne funkcjonowanie. A Czy ginekolog nie moze niczego przepisac?

przepisuja torekan ale to nie dziala noniestety.musisz sie wziasc w garsc i czekac tak pod koniec 3 miesiaca powinno przejsc

Gość Carmelina
Kiedy zaczynają się mdłości? Jestem w ciaży (sam początek, dopiero co zrobiłam test)

ja nic nie mogłam jeść, a co zjadłam to oddawałam własnie te czopki to torecan ale nie pomagały- tylko kuracja w szpitalu pomogła, zebym wiedziała to odrazu bym się zdecydowała

do zdesperowanej bardzo ci wspolczuje, ale niestety tak jak pisały poprzedniczki nic sie nie da zrobić, można wielu rzeczy próbować ale często bez efektu, ja pzrez pierwsze 3 m-ce tak wymiotowalam, niesteyty nie moglam normalnie funkcjonowac, budzilam sie o 7 rano i lezalam w bezruchu do 10tej potem wymiotowalam po uslyszeniui kazdego szlestu czy ruchu, o jedzeniu wogole nei myslalm bo to tylko bardziej mnie ciagnelo na wymioty, i tak codziennie :( az coraz lepiej sie czulam i pzreszlo, lekarz te zmi kazal pic duzo i sie polozyc do szpitala (nie moglam sie polozyc bo pracowalam i nie moglam jeszcze isc na l4) wiec probowalam roznych metod, pomagala mi herbatka malinowa z carrefoura taka najtansza (mój mąż mówił że to syf a nie herbata, ale mnie po tym było lepiej) z czasem zazcelam jest tez serki homogenizowane z dzemem w srodku pomieszanym. powodzenia, mnie mdlosci dopadly w 6 tygodniu ciazy a austaly w 13/14