Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nimatotamto

CZY BYL KTOS Z WAS W EGIPCIE?

Polecane posty

Gość nimatotamto

CHcemy z mezem na sylwestra poleciec do egiptu Jaki hotel wybrac czy 3 gwiazdki wystarcza?I w jakim rejonie? Napiszcie co warto a czego nie

Gość i ja tam bylam
Warto zobaczyc bylam raz i wystarczy, ale jak bedziesz w hotelu i bedziesz chciala sobie zrobic kawe czy herbate to idz do sklepu i kup sobe wode mineralna do gotowania, tak ja tez robilam, hotele maja ladne , bylam tam w styczniu i pogoda tez dopisala. Ale poranki i wieczory sa chlodne, pozdrawiam i zycze milego urlopu.

Gość i ja tam bylam
ja bylam w Hurgardzie , hotel juz nie pamietam ale bylo czysto i ladnie, z hotelu mialam wyjscie prosto nad morze. Obsluga hotelu byla bardzo dobra.

Gość niematotamto
a trzeba sie szczepic? a to dlaczego o co chodzi z ta woda? skarzina jakas czy co? I jak dlugo trwa lot z polski

Gość i ja tam bylam
Cikiki...... co tak narzekasz, przeciez sama piszesz,ze jestes tam co roku!!! Pozdrawiam.

Gość i ja tam bylam
ja osobiscie sie nie szczepilam, ale jak moja Corka leciala z dziecmi to sie zaszczepili, ile lecisz z Polski, nie wiem, bo ja lecialam z Niemiec.

Gość nimatotamto
moze ktos cos doda?

Gość nimatotamto
przeciwko czemu te szczypienie

Gość i ja tam bylam
w kazdym kraju jak jestem to kupuje wode mineralna do gotowania w Tunezji tez kupowalam, a nawet i w Hiszpanii tez.

Gość nimatotamto
a czy jak do sniadania podaja kawe czy cherbate to niepijesz???

Gość i ja tam bylam
wejdz na Google i poszukaj wycieczki do Egiptu i tam bedzie wszystko pisalo!🖐️

Gość i ja tam bylam
pilam wszystko w hotelu, kawe , herbate i podaja tez rozne soki.

Ja byłam raz :). Co prawda w hotelu 5-gwiazdkowym (ach, te oferty last minute :D ) i prawdę mówiąc było cudownie. Egipt nad Morzem Czerwonym, rafy koralowe, rybki, żółwie itp. :), jazda na wielbłądzie, muzeum w Kairze... Tego nie da się opisać, to trzeba przezyć/zwiedzić :).

Gość nimatotamto
wiem duzo ofert ale niewiem co wybrac

Gość i ja tam bylam
Cikiki dlaczego wszystkich mierzysz jedna miarka skoro Ty jestes brudasem to wcale nie musza byc wszyscy w Egipcie, ja spotkalam tam ludzi czystych i ladnie pachnacych, nawet panowie, ktorzy tam sprzataja sa zadbani.

:) ja będę tam pracować ...jako archeolog....ale dopiero jak nim zostane :P :) Egipt to cudowny kraj :)

To zależy, co kto woli. Ja byłam na wycieczce objazdowej z 7 dniowym rejsem po Nilu. Ciekawie, bo i tama assuańska i Kair, Giza, Dolina Królów, . Nieważne, skoro masz zamiar spędzić czas stacjonarnie w jednym miejscu. Np w Hurgadzie jeżeli dostanie się hotel w dobrym miejscu -... Gorzej jak to będzie hotel, z którego mikrobusem dojeżdża się do innego z basenem i wejściem na plażę. 3 gwiazdki to marny standard. Woda ma inną florę bakteryjną i dlatego każą pić butelkowaną. Co najczęściej niewiele pomaga i tak każdy dostaje sraczki większej lub mniejszej. Dlatego reklama Laremidu jest jak najbardziej prawdziwa. Tubylcy nastawieni \"komercyjnie\", z turysty skórę by zdarli, sprzedając mu np skórzane wyroby bardzo badziewiastej jakości. Jak zresztą wszystkie \"pamiątki\". Nie dać się namówić na \"tylko wsiądź na ten wielbłąd, za darmo\". Potem zażądają haraczu, a jak odmówisz, gotowi do rękoczynów. Policja turystyczna za wiele nie pomaga. Najbardziej zadowoleni są chyba turyści-nurkowicze. Podobno widoki w Morzu Czerwonym są przepiękne. No ale to już inna kategoria

Gość i ja tam bylam
no wlasnie tam nauczylam sie nurkowania, wykupilam sobie kurs i bylo naprawde super.

Gość i ja tam bylam
dobranoc wszystkim.

Gość turystkaaa
hej pracuje w biurze podrozy..na twoim miejscu skoro wybierasz hotelk 3* znaczy ze chcesz jakos taniej wiec polecam ci hurghade- tansza od sharmu..nie radze czekac pozniewaz juz prawie rzadne biuro nie ma miejsc..wiec jak najsyzbciej!!! 3* troszke malo ale nie wiem jakie massz wymagania..jesli podrozujesz po europie 3* hiszpania itd to w egipcie wybierz 4,5;)zas jesli nie bylas za granica spokojnie mozesz 3*..hotele takiej ak beirut, hor palace wszsytkie maja miejwiecej ten sam standar sa ta stare hotele ale jesli spedzasz czas na plazy a w pokoju tylko spisz to smialo..a tak polecam 4* sea gull, le pacha...czy hotel panorama w el gouna..sa duze roznice miedzy 3 a 4 gwiazdkami jesli chodzi o te hotele..co do sczzepien nie trzeba rzadnych!! jedyne co mozesz dostac "zemsty faranona" biegunka, wymipoty, goraczka..ale nie martw sie okolo polowa lub 3/4 ludzi ma to...nie ze tam jest syf,m czy zarazki blabla bla poporstu inna flora bakteryjna..oni jak sa u nas tez maja..normlane prawa natury..jesli jednak dostanies odrazu dzwon do lekarza nr bedziesz miec od rezydenta od da ci antyb po ktorych "jak reka odjal" moze to strasznie brzmi..ale to naprawde nic strasznego!! atak pozatym piekny kraj!!!!!!!!morze!!!!!!!!kultura!!!!!!!!!!! acha i nie wierz jak ci powie jakis mohamed czy ahmed ze cie kocha habibi i jestes jedyna...bo co zmiana turnysu jest inna;)pozdrowki