Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce kotleta

jak sie schabowe robi?

Polecane posty

Gość chce kotleta

najpierw macza sie w jajkua potem mace czy na odwrot?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
jajo + bulka tarta(lepiej z nia smakuja)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce kotleta
wlasnie zawsze tak robilam a dziisaj chce inaczej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
wiec jaja najpierw bo inaczej sie maka nie przyklei (popieprz je troche)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce kotleta
dzieki za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
papierowe jak zawsze wyczerpujaco :)🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chce kotleta
to ja w zamian podzile sie kotletami :) w mysl tej zasady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
chce kotleta...to ja poprosze takiego w bulce tartej ;):D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy można np...
wymoczyć w tym mleku, nie rozbijać, tylko usmażyć - bez panierki? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
papierowe..o takie perwersje to Cie nie podejrzewalam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
jedno i drugie :P ja lubie jeszcze podsmazyc i wrzucic do gara, dolac troche wody i skroic cebulle + przyprawy...pycha ! a..no i pogotowac troche :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
to tez ! w ogole kocham schabowe w kazdej postaci :) np tez podduszone i pieczarki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
ja dzis na imieniny...se pojem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
i tak poprosze bom sie wyklula w andrzejki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eutanazja
dziekowac dziekowac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ostatnio u znajomych jadłam w panierce z chipsów ostrych paprykowych - dobre było, a sama czasem do bułki tartej dodaję parmezanu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dopytalska
Kroisz mięsko na plasterki, takie w sam raz , apogladasz na zegareczek , czy nie obudzisz sasiadów tłukac kotleciki :) przygotowywujesz tłuczek, (tez taki w sam raz:) ) tłuczesz nim nim owe plastry na cieniutkie sztuki obtaczasz w chrzanie, jajku, tartej bułce, smazysz po obu stronach na złoty kolor, nastepnym krokiem jest konsumpcja , odpoczynek po konsumpcji, a ostatnim lek zmniejszajacy wydzielanie kwasu solnego. ;) HI HI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo schabowe po najmniejszej linii oporu: kroimy cienkie kotlety i ich juz NIE rozbijamy. przyprawiamy sola, pieprzem i ziolami jakie lubimy (np. majerankiem). smazymy na oliwie z obu stron po kilka minut - maja sie troche przyrumienic, przykrywamy i jak kotlet cienki to wystarczy jakies 5 min., zeby nie byl w srodku surowy, ale tez zeby nie wyciekly z niego na patelnie soki - wtedy bedzie miciutki i soczysty :) rozbijanie i panierunki to nie dla mnie... powyzsze kotlety mozna oczywiscie urozmaicac coraz to nowymi smakami oraz warzywami, z ktorymi mozna je poddusic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gggggggggggggghhhjjj
najpierw macza sie w mące, pozniej w jajku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kkkkkkkkkkkkkkkkk
🌼 {kwiatek}

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o.....nie
O jaaaaa ................. schabowego moczyć w mleku.....co za bzdura! Mięso i mleko to dwa nie znoszące się przeciwieństwa!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o.....nie
Sama panierka w bułce jest nie zdrowa, a dodając do tego mąkę, to szkoda podwójna! Rybę się panieruje w mące (nie koniecznie) i w bułce ale schabowego???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o.....nie
konczita ................ :):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie pyszne schabowe
Najpierw rozbijam mięso przez folię (nie rozwala się) Poźniej obtaczam w mące, następnie w jajku z przyprawami, później w bułce, później znowu w jajku i na końcu w bułce :) Panierka wychodzi pyszna i puszysta, jak w szkolnej stołówce :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość R ób tak dalej....
Do .......... ja robie pyszne schabowe ...............Te twoje schabowe to MAKABRRA!! A ty się tym chwalisz, jak by było czym!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie pyszne schabowe
jadłaś? nie! to się zamknij i idź odrobić lekcje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o.....nie
Nie muszę ich jeść. Wystarczy , że wiem o tym, że sama panierka nie służy zdrowiu, a co dopiero podwójna (u ciebie to chyba nawet potrójna!). Puszysta panierka ???? Poprostu zmiękczona nie co mąką, a do puszystej to jej daleeeeko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość panierka34343
kroisz na plasterki, obkraiasz z glutów i maczasz w jaju a potem w bułce tartej i cała filozofia>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×