Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hela88

kiedy kupić ubranka dla dzidziusia?

Polecane posty

Gość hela88

witam.mam pytanie :w którym tygodniu ciąży zaczęłyście kupować ubranka dla dzidziusia?i wogóle całą wyprawke,wózek itd.?dziękuje za odpowiedż.:):):)

cześć:) ja zaczęłam kompletować wszystko od 5 miesiąca. siedziałam ciągle na allegro i kupowałam super ciuszki..wózek i łóżeczko miałam w planie kupić w 7 miesiącu a buteleczki planowałam na połowę 8 miesiąca. Starałam się rozkładać wydatki,żeby później nie kupować wszystkiego od razu.

Gość bliżej słońca
ja kupilam tylko ubranka zebym mogla mala przywiesc mala ze szpitala do domku to bylo cos na poczatku 9miesiaca i jeszcze kupilam kosmetyki takie najwazniejsze... a reszte kupil moj maz jak sie dzidzia urodzila...

ja jestem w 31 tc, ubranka mam prawie skompletowane, reczniki do kapieli, wózek zamówiony, na początku grudnia, czyli gdzieś około 33 tc, kupie lóżeczko, kosmetyki i chyba już wszystko do k-ca, ale właśnie dowiedziałam się kilka dni temu że koleżanka urodziła martwe dziecko miesiąc przed planowanym terminem, i to musi być przerażające, wszystko czeka na maleństwo, a tu taka tragedia, więc może bliżej słońca ma rację, żeby kupic po porodzie,choć zawsze każda z nas myśli że nas to nie dotyczy kto jest jeszcze przed zyczę szczęśliwego rozwiązania

Gość bliżej słońca
nie jestem przesadana osoba...ale co do tej kwestii.... nie chcialam kupywac wczesniej....

ja ubranka kupowalm od poczatku jak tylko sie dowiedzialm o ciazy wózek łózeczko przewijak posciel to w 30 tygopdniu a w 35 było wszytko gotowe ale jak urodziłam to mąż z moją mamą wszytko wyprał i prasował

Gość bliżej słońca
ja jak wrocilam do domku tez wszystko czekalo wyprane i wyprasowane....ale wtedy dumna bylam z meza...

ja kupilam wszystko wczesniej, kolo 6 miesiaca:) w 7 byl juz wozek i łozeczko...jak juz mialam duuuzy brzuszek to nawet nie chcialo mi sie z domu ruszac i ogolnie sie balam ... bo mialam w 8 miesiacu juz dziwne bole....

Gość ala28
Ja kupiłam też wszystko wcześniej. Znalazłam taki sklep www.mamitati.pl i tam złożyłam sobie całą wyprawkę. polecam !

Ja zaczelam kompletowac wyprawke po usg polowkowym-wtedy juz naprawde nie oglam dluzej czekac,rozlozylam sobie wszystko w czasie,to i wiecej przyjemnosci z zakupu tych wszystkich pieknosci no i budzet tak tego nie odczul,wozek byl 10dni przed porodem,w ostatnich tygodniach to juz tylko wszystko pralam,prasowalam i ukladalam.

Moja rada - kupuj jak najwcześniej, bo na samym finiszu ciąży możesz zwyczajnie nie mieć siły na wycieczki po sklepach, a ubranka trzeba jeszcze wyprać i wyprasować.

Gość mama smoka
wózek w 6 m-cu, ubranka miałam juz wszystkie po innej dzidzi :) Lepiej wczesniej trochę, ale nie za dużo. Na ostatnia chwile nie ma co czekać moim zdaniem. Na koniec kupuje sie tylko to czego juz naprawde brakuje.

Gość amanda r
ja w tej chwili jestem w 6 mcu i planuje sobie zeby jakos konkretnie sie za to zabrac.mam jeszcze syna w wieku szkolnym i lada chwila beda na niego mega wydatki a tak to jakoś na raty sie rozłoży i moze nie będzie źle:)

Gość mamajasia30
Ja kupowałam od 4 miesiaca, bo wczesniej to z ciaza roznie bywa wiec zeby sie nie napalac z tym kupnem to spokojnie czekalam na te juz bezpieczniejsze miesiace kiedy ciaza juz sobie okrzepnie i rozwija sie bezpiecznie. WIadomo, zawsze jest jakies ryzyko ale lekarze mowia ze 3 pierwsze miesiace waza sie wlasciwie losy utrzymania ciazy a jak sie tak wszystko przygotuje to potem bardziej bolesnie odczuwa sie strate gdyby cos nie poszlo tak. Nie zgadzam sie z opiniami, ze poczekaj do porodu... My bylismy sami z mezem, jak mialabym kupowac wyprawke po porodzie??!! NIerealne. Ubranka kupiłam w sklepie internetowym www.mamitati.pl lozeczko w bobasie akcesoria w ikei bo maja fajne kolorowe rzeczy dla maluchow. Cieszcie sie kupowaniem ubranek w czasie trwania ciazy, nie czekajcie do rozwiazania :)