Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiadomo

Co byście zrobiły??

Polecane posty

Gość nie wiadomo

Co byście zrobiły gdybyście zaszły w ciąże w młodym wieku. W czasie kiedy się jeszcze uczyćie??

A jakies oczekujesz odpowiedzi?! Aborcja? Ja bym je wychowala... Inna poddalaby sie zabiegowi aborcji... Ja bym tego nie zrobila nigdy w zyciu.Na pewno pomogliby mi rodzice i nie zostawili samej z tym problemem mimoze wynikalby z mojej wlasnej glupoty

glupie pytanie!!a czy mloda mama to cos dziwnego??moze tylko dla starych bab w mocherowych beretach ale dla normalnych ludzi nie!! ale zalezy tez ile ma taka mloda mama dokladnie lat bo jak jest rzeczywiscie za mloda to moze byc troche zle odbierane

Gość hfde
nie uprawiam seksu w bardzo mlodym wieku .

Moja kolezanka z klasy jest w ciązy w 4 msc :) Jesli nie mialabym warunkow do wychowania dziecka to oddalabym go do adopcji.Ale nigdy w zyciu nie usunela.Nie mialabym serca aby to zrobic.Za bardzo kocham dzieci.Opiekowalam sie malenka dzidzia juz jak miala miesiac.Wielu rzeczy sie przy niej nauczylam i wiem,ze dalabym sobie rade.Ktos mi powie,ze opieka to nie to samo co wychowanie-ja z nia przebywalam po 17 godzin.Dnie,noce... Przechodzilam jej ząbkowanie,kolki,pierwsze slowa,pierwsze kroczki.I wiem kazdy usmiech tego dziecka wynagrodzi nawet nieprzespane noce.

Gość niewyobrazalne
Ja bym sie zalamaa, male dzieci sa slodkie ale nie na to czas gdy jest sie mlodym.. ;( jak zaczelam wspozyc myslalam ze wykorzystam tabletki wczesnoporonne ..bo latwo mozna je zdobyc, ale chyba niegdy bym sobie nie wybaczyla gdybym ich uzyla, z drugiej strony nie wiem czy bym sie an to odwazyla jakbym juz zaliczyla wpadke, w koncu mam kochajacego chlopaka i pewnie dalibysmy rade :) od niedawna biore tabsy.. :]

\"MALE DZIECI SA SLODKIE ALE NIE NA TO CZAS GDY JEST SIE MLODYM\" W takim razie na sex tez nie pora gdy jest sie takim mlodym.Podejmujac wspolzycie trzeba liczyc sie z tym,ze mozna zajsc w ciaze.

Gość nie wiadomo
tak, ale jeżeli wiecie że sobie nie poradzicie?? Że nie jesteście na tyle silne?

To niech sie grają z glowa,a nie... Po to sa wszystkie zabezpieczenia,aby sie \"uchronic\" od ciazy.Tak-wiem,ze zdarzaja sie przypadki kiedy antykoncepcja zawodzi...Ale to chyba nie czeste przypadki....Ciaze w mlodym wieku to zazwyczaj wpadki... Jesli wiesz,ze sobie nie poradzisz to nie zabieraj sie za sex-takie jest moje zdanie. A jesli juz zajdzie sie w ciaze to nigdy nie aborcja.Sa miliony ludzi,ktorzy czekaja na dzieci...ktorzy sami ich miec nie moga. Pewnie za chwile pojawi sie ktos bedacy za aborcja.Ja natomiast mam takie,a nie inne zdanie.I mowie co ja bym zrobila.Wychowalabym dziecko.A jesli nie mialabym do tego warunkow to oddala je do domu dziecka jak najpredzej i wyrzekla sie praw rodziecielskich-takie malutkie dziecko na pewno szybko znalazloby kochajacych rodzicow. Ale mam wene :D

Gość nie wiadomo
to nie mnie dotyczy ten problem. Znam dziewczyne która chce zrobic aborcję ale nie wiem jak ją przekonać żeby tego nie zrobiła

usunęłabym do autorki - to JEJ decyzja, nie możesz jej PRZEKONYWAĆ, możesz co najwyżej przedstawić jej obiektywnie możliwości dalszego potoczenia się spraw, to znaczy uwzględnić i aborcję, i urodzeni/oddanie, i urodzenie/wychowanie, a nie tylko \"jedynie słuszną drogę, bo to twoja droga\" :O

Gość niewyobrazalne
cyt: W takim razie na sex tez nie pora gdy jest sie takim mlodym.Podejmujac wspolzycie trzeba liczyc sie z tym,ze mozna zajsc w ciaze. ... mozna sie kochac i miec 99,99% ze sie nie wpadnie, po to sa tabletki

tabletki są naskuteczniejsze to nie metoda zawodzi a człowiek który ją stosuje słowa sexuologa:) madre batdzoo a ludzie ktoryz nie maja wprawy w stosowaniu naty sa w niej niezreczni. zapomianja itp.. pija wodke.. piwa.. a np anty nie moze byc łaczona z alkoholem trzeba brac bardzo regularnie co do minuty. Mam koezanke ona co do minuy jak było juz za 5 22 to ona jz brała zegarek patrzyła kiedy bedzie rowniutko 22 i brała anty. Do tej pory nie ma dzieci. Swiadomie ich nie chciała mowiła niech se konrad urodzi:) i nie ma takich osob jets miliony!!! umiejetnie stosowana prezerwatywa tez daje 100%. Ale faceci są niedbali, i własne czesto zadaza sie ze cos tam;;) uwazam ze sex nie jest dla dzieci... a dzieckiem jets osoba ponizej 18 roku i taka co nie ma pracy. Wiec uprawiac sex? i to bez anty? a wilu tak robi stosujac nic lub przerywany.. jets nonsensme..

Kazda która nie chciała miec dzieci brała tabletki ale je brała.. a nie w kartkę.. itp.. 100% to tabsy jak są dobrze regularnie brane. a co do dziecka.. dzis mamy 21 wiek.. i powinno sie urodzic zrzec praw i oddac... lepiej to niz zabijac. akiedys.. kiedys tak adopcja nie była rozniwtea..kiedys było trudniej..ale teco miały to sie zeniły.. bo ciaza... z perspektywy czau wiem ze nie sa to dobre zwiazki... 3 sie rozeszły.. a ciaze były własnie.. stosunki przerywane.. małlaty brały sie za taki sex nie maja w nim zadnegodosiwadczenia..

uwaga, będę bluźnić kurwicy się można nabawić. wyobraź sobie, że nie wszyscy mogą brać tabletki anty. zresztą różne sa organizmy, niektóre przy wzorowym braniu tabsów szwankują i BOOM, dziecko w drodze mimo pigułek. pewnie nie powinni brać się za sex, co? a prezerwatywę to na banan nakładać dla wprawy? acha, przecież NIE ma prawa pęknąć :O

jasne! wzorowe branie, którego nikt nie widział poza bioraca! która odziwo wpada jak ma rywalkę :) i chcę faceta dla siebie!!I jego kase, bo sama bez roboty! takic h przykladow bab mi nie podawaj! Tabsy maja 1005 i ja wielce zawiodly a spirala ma 95% mniej niz tansby i jeszcze ja nie zawiolda? dajesz sie manipulowac dunrje kobiecie i tyle. Gada aby tylko siebie wybielic. Nie stałes i nie wiesz czy brała! Ona potrfiła picpiwsko w 3 misiacu ciazy! no wiec robi inne rzeczy..i nie bała tego cilestu napewno! takie banialuki to nie ze mną!!! jak nie moze tabsów ktore daja 100% tym co je dobrze biorą! to uzywa innej np spirali.. gumek! one dobrze stosowane aja 100%! ale ludzie kupuja za małe, zle nakladaja i potem boom peka!!!

to nie przekonanie to prawda. Ci co stosują metodę umiejtnie maja 100%:) To prawda głucpow jets wielu medrzec jedne dwoch:) wazne sa okolicznosci ciazy bo wadki kontrolowane sa czesciej niz myslisz:O:)

Ja powiedzialam,ze skoro nie chca miec dzieci,bo sa za mlode to niech albo sie wcale nie graja,albo niech stosuja antykoncepcje.Sa setki wyjsc-tabletki,gumki,spirale,plastry etc. A skoro takie mysli tylko cipa za przeproszeniem no to juz jej sprawa. A ja kiedys zobaczylam jedna stronke i nigdy w zyciu nie poddalabym sie aborcji: To link http://nienarodzone-aniolki.blog.onet.pl/