Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malilka

Wklęsłe brodawki - problem podczas karmienia?

Polecane posty

Gość malilka

Mam pytanie, czy wklęsłe brodawki stanowią problem podczas karmienia noworodka? Mam właśnie takie i się zastanawiam jak to będzie jak urodzi mi się dziecko, czy to będzie problem. I czy można coś na te wklęsłe brodawki poradzić?

sprawa wyglada tak -czy brodawki są płaskie czy wciągniete do srodka -to raz a po drugie czy reagują na dotyk, zmiany temperatury itp.

Gość mamalea
Mamalea. Ja mam wlasnie taki problem, musze sciagac pokarm laktatorem. Niestety nie wiedzialam ze mozna temu zaradzi. Moze nie mam wkleslych ale male i przez to moj synek nie potrafi ssac. Podobno AVENT ma specjalny sprzet do wyciagania brodawek. Nie pamietam jak sie nazywa ale wejdz na ich strone to na pewno sie doszukasz. Dzialaj jak mozesz bo pozniej ten problem spedzi Ci sen z powiek tak jak mi.Powodzenia

Ja miałam problem z płasko-wklęsłymi brodawkami. Nie wydawało mi się to niczym złym, dopóki nie przyszło do pierwszego karmienia - już na sali porodowej położna powiedziała,że będe musiała kupić specjalne nakładki. Wtedy potraktowałam to jak chęć zbicia kasy na sprzedaży nakładek, ale ostatecznie - stanęło na jej. Nakładki noszę do tej pory, a z karmieniem ZERO problemu w każdej pozycji. Nakładki to Medela Nipple Formers czy jakoś tak.