Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek303

Pierwsza miesiączka

Polecane posty

Gość kwiatuszek303

Witam! Jestem nastolatką i prosze was o pomoc. NIe mam jeszce okresui potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań. Najpierw jednak opowiem o sobie. Od jakiegoś roku mam wydzielinę (lekko białą).Czasem intensywną czasme mniej. Mam dość duże owłosienie...no wiecie i dość duże w porównaniu do koleżanek które już mają okres piersi. 1.Kiedy mogę się spodziewać 1. misiączki i jak moge sie zabiespieczyć przed przesiąknięciem np. na spodnie?? 2.CZy to jest czuć?? 3.Ostatnio moja wydzielina ma lekko rózowy kolor...CO to oznacza? Serdecznie prosze o pomoc:)

Gość hygty
Chyba juz niedlugo skoro wydzielina zrobila sie rozowa (to normalne).Gdy pierwszy raz dostaniesz to na pewno na raz nie poleci tego az tak duzo zeby przesiaklo,zreszta mozesz nosic wkladki.A jesli pytasz czy ta krew smierdzi,to owszem,ale po jakims czasie,jak te wszystkie czasteczki zaczna reagowac z powietrzem

Gość bialko
roznie to bywa.moja 1 miesiaczka byla bardzo obfita!!! bardzo!!!i bolaca.

Gość a ile masz lat

no to kwiatuszku.. zanim dostaniesz miesiaczki to bedzie cie bolalo w dole brzucha (czyli jajaniki) poza tym jak sie dostaje okresu to nie ma tak ,ze od razu leci jak z kranu, napewno poczujesz... zacznij nosic przy sobie awaryjna podpaske w plecaku i wszystko bedzie ok.. i nie martw sie - nie bedzie od ciebie nic czuc jesli przynajmniej rano i wieczorem bedziesz sie myla... daj znac jak sie juz jej doczekasz :)

bialko prosze nie straszyc dziewczyny :-( Notabene, czy miesiaczka bedzie \"obfita\" i \"bolesna\"zalezy w duzej mierze od obserwacji, jakie nastolatka uczynila u swojej matki; jesli dla owej miesiaczkowanie dopustem Bozym jest, z achami i ochami, predysponuje to mloda dziewczyne do takich samych zachowan, a wiec.... babki, matki dzieciom, wezcie sie w garsc ;-)

Gość kwiayuszek303
Mam 13 lat

Gość kwiatuszek303
Przepraszam za poprzedni błąd w nicku:) A chce jeszce dodać nie jesem gruba ale chuda też nie... przy 165 mam 52 kg

Gość kwiatuszek303
No cóż...doczekałam sie dzien przed sylwestrem :P Oj w nocy