Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyska zczy

czy sa tu mamy ktore karmily/karmia piersia ponad pol roku??

Polecane posty

Gość czyska zczy

mam 7 mies synka i nie potrafie poradzic sobie z jego jadlospisem ile razy powinnam dawac mu mleko z piersi na dobe?? moj jadlospis wyglada tak: prosze jesli mozecie - napiszcie co byscie poprawily ok 7-8 piers ok 10-11 piers lub bobofrut pity stopniowo do obiadu ok 13 -14 obiadek ze sloiczka ok 15-16 deserek ok17 - kaszka sinlac 19.30-20 piers i budzi sie 2 x w nocy na cyca co byscie poprawily??

karmiłam 13 miesięcy. Nie miałam jakiegoś ustalonego planu, karmiłam \" na żądanie\". Pod koniec coraz mniej w dzień za to w nocy bezustannie:)

Gość misiakicia
Ja jeszcze dziecka nie mam, ale wydaje mi się ze karmisz to dziecko zbyt chemicznie ...no chba że to wygoda ?! Zamiast obiadku ze słoiczka nie możesz mu czegos sama ugotowac to napewno będzie bardziej pożywne niż jakiś słoiczek. A poza tym idiotyczne wydaje mi się pytanie ile razy masz dawac mu mleko z piesri na dobę? każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. Zainwestuj w pokarmy robione przez siebie.

to prawda. Ja używałam słoiczków tylko na \"wyjścia\".:)

Gość misiakicia
Kiedyś nie było słoiczków i różnych soczków, moja mama opowiada że wszystko musiała robic sama i jakoś się dało a miała dwójkę dzieci. No ale lepiej pójśc na łatwiznę :(

Gość czyska zczy
dzieki za odp wg mnie sloiczki sa pewniejsze niz danie ktore ugotuje z produktow kupionych nawet na targu.. do ich przygotowania stosuje sie produkty ekologiczne poza tym nie chodzilo i w dyskusji o to czy sloiczki sa dobre czy nie dobre bo na ten temat zdanie juz mam

Gość misiakicia
No sorki, ale dziecko to nie pralka i nie jest mu obojetne co zje, i idiotyczne jest pytanie ile razy mam mu dawac pierś...chyba Ty jako matka powinnaś to wiedziec najlepiej...a co do słoiczków to są one pasteryzowane itp., by miały dłu ższą datę spożycia. No ale skoro dla Ciebie lepsze są słoiczki niż domowe jedzenie to współczuję dziecku...i nie zdziwię się, jak za kilka miesięcy napiszesz temat "moje dziecko jest niejadkiem-co robic??" Musisz małe przyzwyczaic powloli do normalnego jedzonka, oczywiście odpowiedniego dla jego wieku (wysatrczy poszukac odpowiednich przepisow). Jeśli mogę się zapytac, jeśli nie byłoby Gerberów itp. to co by jadło Twoje dziecko??

Gość misiakicia
Skoro jesteś przekonana tak do tych słoiczków to może sama przejdziesz na taką dietę -pełno jest gotowych zupek, które wystarczy tylko pogrzac i ciekawa jestem jak długo wytrzymasz ....

misiskicia--->>>w słoiczkach jest żywność ekologiczna i bez chemii, np. marchewka bez nawozów. Wierz mi, że jest róznica. Ja moje dzieci karmiłam tak samo, a pierś była często dodatkiem-wszędzie, gdzie zaszła taka potrzeba :D. Autorko------>>jak widzisz, że maluch jest zadowolony, dobrze przybiera na wadze, to czego chcieć więcej???

Gość misiakicia
A nie możecie poprostu powiedziec, że Wam się nie chce ?? dla mnie jest to lenistwo. To jakim cudem, chowano dzieci wcześniej? A pragnę przypomniec, że starsze pokolenia, które nie miały dostępu do takich rzeczy są zdrowsze. Nasłuchają sie reklam i powtarzaja w kółko dobre, dobre bo ekologiczne... Spytajcie się lepiej dobrego pediatry ...