Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aco

do studentów

Polecane posty

cześć! mam pytanie, mianowicie: semestr letni się zakończył, ale mialam poprawki przełożone na pażdziernik. Zaliczone mam juz wszystko tylko....najpierw zaliczyłam egazmin i mam z niego wcześcniejszy wpis na karcie niż za ćwiczenia z tego przedmiotu. Prof. złożyli już swoje protokoły do dziekanatu, a ja musze napisać do dziekana pismo, gdzie musze się jakoś \"po ludzku\" wytłumaczyć i poprosić o zgode, aby nie mieć jakiś chorych nieporozumień i aby mnie nie cofnęli o rok (grozi mi to, bo mogą mi cofnąć ocene z egz.) Jak napisac takie pismo, aby wszystko grało?

Gość pablosek
jest grudzień :o gdzie ty studiujesz :o sesja poprawkowa już sie dawno skończyła

nie mieszkam w polsce, tylko tu studiuje eksternistycznie

ale to bylo uzgodnione z profesorem??? napisz ze to nie porozumienie pomylka..lepiej od razu sie babek w dziekanacie spytaj czasem one wiecej wiedza !!!

ja mialam podobna sytucje!! wczesniej zdalam egzamin i dostalam 4 a nie mialam wpisu z cwiczen i profesor mi powiedzial ze okej egzamin jest wazny i ze mi wpisze ocene ale najpier mu pokze wpis z cwiczen dla formalnosci!

jeśli masz zaliczenie to musisz mieć wpisane do protokołu,nie moga cię cofnąc bo tak naprawde nie mają powodu,musisz tylko uzupełnić wpis w indeksie muszisz sie zastanowić dlaczego doszło do takiej sytuacji,może termin egzaminu był wcześniejszy,może z tego względu ze studiujesz eksternistycznie nie mogłaś być na zaliczeniu itp nie moga cofnąc cie o rok,nigdy nie słyszałaś o warunku? Najlepiej zadzwoń do dziekanatu,wyjaśniej sprawę,niech ci podpowiedza co mas zrobić

Gość z tego co mi wiadomo bez
zaliczenia nie można podejść do egzaminu i mogą go unieważnić

na mojej uczelni nie ma zaliczania egzaminu przed cwiczeniami, gdzie ty studiujesz? :o

z tym, ze ja mam sie już bronić w lutym i nie moge mieć warunku. sytuacja jest taka, ze najpierw było zal na ćwiczeniach, zaliczyłam je, ale nie byłam na jednych zajęziach i mi ogólnie ćwiczeń babka nie zaliczyła. Podeszłam do egzaminu, myślać ze mam zdane ćw. Więc ocene z egz mam z czerwca a z ćwiczeń z września. Z tym, ze karte wykupiłam dopiero teraz, bo kobiety z ćwiczeń wcześniej nie mogłam złapać. Więc nic mi sie nie zgadza :(

Ellinka, to nie ważne gdzie, pytam sie co zrobić, jak napisać podanie, a nie gdzie studiuje. Może to Twoja uczelnia jest dziwna.....

Gość na wyższych szkoła
tego i owego nie trzeba mieć zaliczeń :o

nie wiem czy dziwna u mnie ejst system elektroniczny gdzie sie nie da nawet wpisu podrobic :o poza tym moj regulamin wymaga miec cw zaliczone przed egzamem. a tobie proponuje wybrac sie do dziekanatu, przynajmmiej na moim wydziale doradzaja w takich sprawach.

myślałaś ze masz zaliczone ćwiczenia więc podeszłaś do egzaminu,to ich obowiązkiem jest sprawdzać przed egzaminem kto może go zdawać a kto nie,piszesz zę zaliczyłas ćwiczenia-kiedy je zaliczyłaś? jeslinapiszesz prawde,że nie wiedziałaś że nie masz zaliczenia wtedy powinni cie potraktować ulgowo,ważne jest przecież że go zdałaś i masz też zaliczenie z ćwiczeń,wiec bedzie ok

nie wiedzialam ze ICH oboweiazkiem jest sprawdzic kto moze pisac egzam. jeszcze troche a moze sie dowiem ze wykladowcy beda latac zeby zrobic wpisy studentom? zreszta u mnie nawet by to nie przeszlo, jesli nie ma oceny z cw w bazie ocen to egzam niewazny:o

niestety, ale akurat w tym przypadku nie sprawdzili tego :/ generalnie tak powinno być, ale stało sie, a ja jestem w podbramkowej sytuacji. poza tym u mnie w dziekanacie sa 2 niekumate baby, które kazały mi wykreślić z indeksu ocenę z egz i wykupić 2 poprawki gdzie wpiszą mi dwóje dziekańską, a za rok mam powtarzanie przedmiotu-czyli 350zl i rok w plecy. To jest profesjonalne podejście do studenta. A wiem, ze mam możliwość złożyć podanie o uznanie mi tego przedmiotu. Musze napisać te pismo, gdzie mam perfekcyjnie wytłumaczyć moją sytuacje-tzn. niezgodność terminu wpisu z ćwiczeń z datą wystawienia karty poprawkowej. Najgorsze jest to, ze mam na to 14 dni. i w lutym obrona.