Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmoWariatka

Co sądzicie o Japońskim Metalu??

Polecane posty

Ech ale mi nie chodzi o aluminium czy złom jakiś tylko o muzyke } A to przepraszam, nie zrozumiałem. :o Co metal ma wspólnego z muzyką, po za tym ze struny gitar sa z niego robione ?

Co ma wspólnego? Prawdopodobnie to, że jest najlepszą odmianą muzyki :)

Ja uwielbiam metal, ale z japońskich zespołów to znam tylko Sabbat: http://pl.youtube.com/watch?v=muWkwj1xUmw Raczej słucham naszego słowiańskiego i skandynawskiego :D Mój ulubiony zespół jest z Ukrainy ale ogólnie to zauwazyłam, że najwięcej dobrych zespołów pochodzi ze Szwecji :D Tam chyba mają najlepszy miusik, a najgorszy w Niemczech :D :D Moja siostra słucha japońskiej muzyki, raczej rocka niż metalu, bo ona w ogole uwielbia mangi, anime itd. (raz nawet u nas policja była przez to < hahaha :D :D Jak przyjdzie to jej pokażę te linka, które dałaś, dla mnie to trochę za lekkie albo za melodyjne :D :D

Ojej, nie wiedziałem... naprawdę? Och, jak Ci dziękuję! Jak to dobrze wreszcie poznać swoją tożsamość! Suck it babe...

do tred: Swego czasu uwielbiałam piosenkę \"In longing spirit\" Emperora, ale ogólnie uważam, że Korpiklaani mają od nich większe jaja :D :D Najlepsze piosenki Korpiklaani wg mnie to: With trees, Korpiklaani, Vesilahden Verajilla (At The Gates Of Vesilahti) (takie skoczne :D). I Shaman (stare Korpiklaani) - odda mailbmi: http://www.youtube.com/watch?v=OCkLgS6IHFw

Osobiście nie jestem fanem Emperora, ale With Strength I Burn, to dla mnie \"mistrzostwo świata\". Szczególnie (a może jedynie) w wersji koncertowej z Emperial live ceremony. I szczerze mówiąc nie wiem dlaczego :) Ten kawałek, szczególnie od momentu Suddenly, his mournful cries... jest niesamowity; tekst, klimat... jakby płynął z mojego wnętrza :) (tu pewnie parę osób by się wystraszyło :P ) ...Upon these seas, wherein I drowned so many times, I scatter the ashes of destiny. Still my flames are in hunger. With fire in my heart shall I greet the shores ahead. Though, I know not what will burn... Ech... A jesli chodzi o Korpi, to folk metal traktuję z przymrużeniem oka (takim małym przymrużeniem ;) ). Lubie skrzypce na tle gitar, ale jak widzę pana \"neurotic jesus\" ze skrzypcami, to po prostu nie jestem w stanie powstrzymać śmiechu. Choć samo słuchanie (bez wizji ;) ) - sprawia dużo radości :P PS. No to się temat rozwija :P

No to może sobie posłucham tej piosenki Emperora, jak mówisz, że taka fajna :D Tak, zgadzam się z tym, że jak ta szopa się otwiera i wychodzi z niej ten skrzypek to można umrzeć ze śmiechu :D :D :D Ogólnie to mój ulubiony zespół to Nokturnal Mortum, a to jest właśnie black metal połączony z folkiem, tyle że z Ukrainy. Po prostu kocham tego słuchać, a Vkus Pobedy (The taste of Victory) to najlepsza piosenka na Świecie :D Ja akurat lubię połączenie metalu z folkiem. Faktycznie, jest tam dużo śmiesznych zespołów, chyba z tego względu, że tematyką jest zazwyczaj powrót do poganizmu i czczenie jakiś pogańskich, starosłowiańskich bogów, i wiele zespołów pewnie sobie jaja z tego trochę robi :P + czasami jeszcze Hitler do tego dochodzi :D Inne super zespoły folkowo-metalowe to Otyg i Vintersorg (czyli ten facet co śpiewa w Otygu) (Szwecja). Ale to nie znaczy, że tego tylko słucham. Uwielbiam jeszcze Sonate Arctice (power metal), Summoning (black metal, Austria) i wiele, wiele innych. A jaki jest Twój ulubiony zespół?

Pewnie się zdziwisz, ale nie mam ulubionego zespołu... Czego nie zacznę słuchac, to z każdą kolejną płytą grają coraz gorzej :P Zresztą od kilku lat nie mam czasu na poszukiwanie nowych idoli ;) Kiedyś słuchałem melodyjnego death metalu (In Flames – ale po 2 płytach zaczęli grać Korn :P , CoB – ale tu wokal jest cienki, Arch Enemy – ale nigdy do końca się nie przekonałem). Słuchałem My Dying Bridge – ale tu znowu zjazd, Anathema – podobnie. Tiamat – jedna płyta (Clouds). Potem tragedia, choć Gaia, czy Best Friend Money Can Buy (sic!) czasem płynie z głośników ;) Therion? Na początku fajne, potem.. też :) - Siren Of The Woods – do gapienia się w sufit ze słuchawkami na uszach ;) Gdzieś tam po drodze Tristania, The Sins Of Thy Beloved (w podobnych celach). Dla odrobiny rozrywki Sabaton - Primo Vicoria (teksty bojowe :P ) No ale nie zaśmiecajmy tematu o japońskim metalu :)