Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zapracowana

NOWA LOGIKA

Polecane posty

Nowa logika...... bo na stara jakiś i*****cyl sie podszywał pod krasnaaalka, wogole dla hot 13 i 14 latkow powinien byc zakaz na kafe. niewazne mam prośbe może i mi ktoś pomoże rozwiązać te zadania z góry baaaaardzo dziękuję........ jej ze mnie typowa humanistka aaaaa tu proszę taki przedmiot na studiach się trafił ale może się uda...... Czy ktoreś z podanych wyrażeń jest równoważne dysjfuncji p/q a) ~p v ~q b) ~( p ^ q) c) p -> ~ q d) q -> ~ p Czy ktoóreś z podanych wyrażeń jest równoważne implikacji ( p -> q) a) ( ~p ^ ~q ) b) ~( p v ~q ) c) ~( p ^ ~q ) d) ~( ~p ^ q ) sprawdz metodą 0-1, które z następujących funkcji logicznych są tautologią a) ( ~p -> ~ q) -> ( q -> p) b) [ q v ( p -> r) ] = [ ~r = ( p -> ~ q) ] c) [ ( ~r v ~p ) -> ( q = r ) ] ^ ( p v q ) d) [ (~r = q ) ^ ( ~q -> p ) ] v [ ( p ^ ~ q ) -> ( p v r) ] Na jakim prawie logicznym oparte jest wnioskowanie: \" Jeżeli jest tak, że oskarżony był bądz podżegaczem, bądz pomocnikiem i prawdą jest , że był podżegaczem, to wobec tego nie był pomocnikiem\"

Zaiste dziwnymi ścieżkami kroczy ewolucja która stworzyła umysł kreujący takie niemożebności. I jeszcze ktoś chce to analizować....