Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listek sałaty

Francja

Polecane posty

Gość listek sałaty

Jaki jet ten kraj,jacy są tam ludzie ,jakie panują obyczaje ,jaka jest polityka ,szkolnictwo ,czego się tam słucha ,jak sie ubierają ,jakie mają o nas zdanie ,życie tam jest drogie ,jeżeli ktoś z was mieszka to w jakiej części ?

Gość kiedyś byłam we Francji
jakieś 15 lat temu, na Lazurowym Wybrzeżu. PIĘKNIE. ale wtedy studenci z Saint Tropez myśleli, że Polska jest republiką radziecką. porażka. potem gadałam z fajnym gościem i ten wiedział o Polsce dużo, ze względu na Papieża Polaka czytał o naszym kraju :)

moje wypowiedzi moga nie byc obiektywne, gdyz kocham ten kraj... panuje tutaj typowa atmosfera, jednak trzeba uwzglednic fakt iz w wiekszych miastach, a przede wszystkim w Paryzu, narodowosci sa tak pomieszane, ze nie mozna odczuc tej wlasciwej sobie kultury Francuzow... Ogrom obcokrajowcow sprawia, ze zatracila sie tutaj w Paryzu prawdziwa kultura francuska, mozna ja jedynie zauwazyc w mniejszych miastach ale najbardziej jest ona widoczna \"na wsi\"... Francuzi sa tam goscinni i otwarci, natomiast w Paryzu panuje pewna fobia odnosnie obcokrajowcow. Ludzie zamykaja sie we wlasnych kregach... oj duzo by tu opowiadac...moze pozniej cos jeszcze dodam...