Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cabaletta

co jesli ojciec nie zechce uznać dziecka?

Polecane posty

Gość cabaletta
Boże, to kto ma rację, bo ja już mam mętlik w głowie. Tyle stresu przeżywam w związku z tym tematem, chcialabym wiedzieć

Gość kyrra
Jeśli nie ma męża?Jeśli jest panną,to: 1.Może przyjść biologiczny ojciec dziecka wraz z matką dziecka do USC.Wtedy spisuje się protokół uznania dziecka-w akcie urodzenia dziecka są dane matki i biologicznego ojca. 2.Jeśli biologiczny ojciec nie przyjdzie uznać dziecka do USC,to w akcie dziecka wpisuje się jako imię ojca dziecka-imię,które podaje matka dziecka,a nazwisko ojca dziecka-nazwisko matki.

Gość kyrra
Trochę to skomplikowane,wiem.Przeczytaj jeszcze raz te 3 punkty,które podałam się nimi pokieruj.Prawo w Polsce jest takie.

Gość cabaletta
bardzo ci dziekuję

Gość cabaletta
jeszcze z ciekawości: jestes prawnikiem, żoną prawnika czy obserwowałaś takie sytuacje? skąd masz taka wiedzę?

Gość kyrra
Pracuję w USC :)

Gość kakakaka..
Zaraz, to jak ona jest Maria Kowalska, a on Marci Iksinski, to ojciec to Marin Kowalski??????

Gość kyrra
jeśli ona jest Maria Kowalska,a ojciec Marcin Iksiński (ale nie przyszedł uznać dziecka),to jako ojciec dziecka wpisany jest Marcin Kowalski.Dokładnie.

Gość cabaletta
to powiedz mi jeszcze jedno: co ja mam powiedzieć w USC przy wpisywaniu urodzenia dziecka? mam podać męża jako ojca, skoro oni i tak wpiszą męża? Przecież to kłamstwo i może być później wykorzystane przeciwko mnie, że jestem niewiarygodna, bo raz mówię to, a raz co innego... Przuy wpisywaniu dziecka będę sama. Bo skoro prawdziwego ojca i tak nie wpiszą, to on nie pojedzie ze mną, bo po co? Kogo mam podać jako ojca?

Gość kyrra
Zapyta Cię urzędniczka o stan cywilny.A ponieważ jesteś mężatką,poprosi Cię o odpis aktu małżeństwa,który jest dokumentem koniecznym przy sporządzaniu aktu urodzenia dziecka.I wszystko jasne.

Witam od 6 miesięcy proszę byłego chłopaka o uznanie dziecka on się nie zgadza .. Stwierdził że da mi pieniądze ok dawał przez 4 miesiące .. Ale nagle przestał heh .. Bo zima teraz nie mam pieniędzy na dziecko a o alimenty nie mogę go podać bo nie jest uznany za ojca .. Jak proszę to jego słowa kończą się nie dam do sądu idz .. Błagam o pomoc jak mam napisać o to by uznał dziecko .. DNA w tym po winno pomóc ... Jak napisać o alimenty ... I o odebranie praw do dziecka .. Nadmieniam jest do tego stopnia nie odpowiedzialny że gdy dzwonie by pomógł to daje kolegą telefon i mówią że go nie ma heh dziecinna zagrywka .. A czasem jak dzwonie to odbierają i mówią jest tak pijany że nie da rady gadać szkoda słów na takie podejście ..A jak piszę że nie mam na mleko to dostaje sms ucałuj dzidzie ode mnie tym jej nie wykarmię .. Mam pomoc od mamy tak że dziecko nie głoduje i ma co potrzebne ale ileż mogę brać od mamy heh ...Ale to też jego dziecko jak i moje ja na razie uczę się dostaje rodzinne ale wiadomo heh ..Błagam o pomoc .. I czy na jednej sprawie mogę poruszyć o wszystko tzn ustalenie alimenty i odebranie praw i czy kolejność najpierw o ojcostwo itd ..Były chłopak ma dziecko też z inną i też z nią nie żyje też odeszła bo zmądrzała .Aha i czy jak wygram sprawę muszę ponieść koszta ...

do autorki topiku....dziecko urodzone w malzenstwie nalezy do ojca i co najsmieszniejsze!jeszcze 9 miesiecy po rozwodzie!!!!to jest dla mnie absurdalne!

Gość Zniecierpliwiony
" cabaletta ojciec biologiczny mojego dziecka mówi, że je uzna, ale ja się martwię. Chciałabym sie dowiedzieć, czy w razie czego, tzn. gdyby sie wypierał, mogę podjąć jakieś kroki prawne - pewne, tzn. takie że on na pewno bedzie musiał uznac to dziecko? Jesli podam go do sądu i złożę wniosek o poddanie się badaniu nasienia - to czy on musi się stawić? " Ty najpierw to zastanów się nad sobą a dopiero później nad ojcem dziecka.

Gość autorko tematu
na alimentach się nie znam, ale dlaczego dziwi Cię te 9 miesięcy po rozwodzie o ile to pojmuję, to mogli przecież się bzyknąć mimo rozwodu, w końcu moda jest teraz na bzykanie się na boku, to i z własną Zoną w trakcie rozwodu też można (?)

Gość ciekawajeszcze bardziej
KyyyyyyyyyYRA skoro pracujesz w usc to powiedz mi dlaczego do potwierdzenia ojcostwa wyrokiem sądu musiałam stawic sie ja i ojciec dziecka w usc i dlaczego musiałam powierdzic ze to jest ojciec dziecka? dlaczego nie robi tego usc z atuomatu po wyłasniu wyroku przez sad? jezeli bym sie nie stawiła to znaczy ze usc nie uzna ojca ?