Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asadfdsg

ID

Polecane posty

Gość asadfdsg

Co to są numery ID komputera?? Na ile dokłądnie mozna sprawdzić po numerze ID kto jest właścicielem komputera??

Gość NIP
NIE ! MOZESZ NAJWYZEJ SPRAWDZIĆ KTO JET DOSTAWCA NETU

Gość NIP
pieprzony caps ;) to ip jest wlascicielem

Gość asadfdsg
ale nie można dojśc z jakiej miejscowości, albo cokolwiek?? a czy mając numer ID mozna u dostawcy netu sprawdzić te dane, czy to jest w jakiś sposób chronione??

Gość NIP
tylko z nakazem..... ale jesli dostaleś np maila to sam mozesz to sprawdzić z jakiego miasta ;)

Gość asadfdsg
to jeszcze jedno- czy logując sie na forum, władze forum mogą udostępniać jego uzytkownikom z jakiego komputera, maila dana osoba sie logowała?? Ogólnie chodzi o to, ze namieszałem na forum i teraz nie bardzo chcę, zeby moja tożsamość została ujawniona

Gość NIP
jesli udostepnią bez nakazu mozesz im narobic wielkich klopotow ...jeszcze wiekszych niż sama mozesz miec za namieszanie ;)

Gość asadfdsg
dzięki za szybką odpowiedź w temacie, pozdrawiam

niektore pliki ktore wysylasz moga zawierac ukryte dane o twoim komputerze ktore moga ten komputer zidentyfikowac, np numer seryjny karty sieciowej itp, produkty microsoftu wlasnie to robia, i nie tylko, niektore produkty np windowsy wysylaja informacje o tobie nie tylko bez twojej zgody ale i bez twojej wiedzy jak nie chcesz byc zidentyfikowana to przetnij kabel do sieci