Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

Pasemka, papierosy, czerwona szminka, mini, i obcasy w LO - szok !

Polecane posty

Czesc, Wczoraj wybralam sie do LO, siostra zaprosila mnie na \"Godzine Otwarta\" czyli dla klasowego spotkania rodzicow z dziecmi. Sluchajcie, czegos takiego jeszcze nie widzialam ! Umalowane, jak lalki 16-latki, z tona podkladu na twarzy, grube, krzywe kreski wokol oczy, kruczoczarne brwi, pasemka w roznych kolorach u dziewczyn, tona zelu na wlosach u chlopcow, aromat tanich perfum, wszedzie papierosy, przeklenstwa, jakies kretynskie flirty chlopcow z dziewczynami. U nas jest obowiazek zakladania czarnych mundurkow do szkoly. Ale to nic. Przeciez nikt nie zabronil zakladania do szkoly miniowy i kabaretek, do tego dlugasne muszkieterki i obcisla biala bluzeczka, taka, ze widac CZARNY stanik. Gdzie sa rodzice? Dlaczego nie zwracaja uwagi? Przeciez, czytamy, ze wszedzie panuje bieda i nedza. Skad u dzieci pieniadze na kosmetyki, ciuchy i perfumy? A na drogie komorki? Do szkoly chodzi sie uczyc, a nie pokazywac, co kto ma nowego. Nie rozumiem rowniez podejscia siostry do tych zjawisk - no i co z tego, co Maja czy tam Ania jest umalowana i zaklada 15-cm obcasy - Ale \"To fajna dziewczyna jest ! A dlaczego fajna? Nie wiem, bo fajna, superasna ! Wszyscy tak mowia !\" Jak ja mam to zrozumiec? Do czego zmierzamy? Mam pytanie do mam troche starszych dzieci -

Otoz, pytanie - jak wytlumaczyc dziecku, ze tapeta, tipsy i pasemka - to nie wszystko? A oceny, Liceum, matura, studia?

Gość kyrra
w pewnym wieku nie przetłumaczysz tego dziecku,ta wiedza z wiekiem przychodzi,niestety.

jestem mamą nastolatki, która uczęszcza do gimnazjum. Już zaczyna marudzić, że koleżanki się malują itd. Ja jestem nieugięta i koniec. Poza tym w jej gimnazjum jest zakaz noszenia spódniczek krótszych niż do kolan itd. Jest ciekawy system punktacji. Uczeń otrzymuje na początku roku 100 punktów zaufania. Traci punkty za kolejne wykroczenia a za zachowania pozytywne może otrzymać kolejne. Pod koniec roku jest to rozliczane i ma istotny wpływ na ocenę ogólną. Chyba nawet są nagrody dla uczniów mających najwięcej punktów. Nie wiem co będzie w liceum, bo wtedy następuje punkt kulminacyjny głupawki nastoletniej. Z drugiej strony, jeżeli nadal będzie trzymała wysoki poziom nauki i nadal nie będzie nadużywać mojego zaufania to pozwolę jej na więcej niż teraz. Więcej optymizmu, wysokie obcasy i szminka na ustach nie determinuje przyszłości ucznia. Niektórzy z nich zostaną lekarzami, nauczycielami, inżynierami... W końcu to nasza przyszłość, więc mniej krytyki a więcej tolerancji. Wygląd to jedno a wiedza to drugie.

Czesc, Lipinko, cziekawie macie z tymi punktami zaufania, u nas tez taki system by sie przydal. Moja mala ma blond i jasnobrazowe pasemka, ale bardzo cieniutkie, (nasza mama jest fryzjerka, i zna sie na takich fryzurkach, zeby nie bylo tandetnie) i maluje usta blyszczykiem ochronnym w zimie, ALE uwielbia duze kolczyki do szkoly, i nosi na szyi wisior Kroliczka z Playboya;). Oczy malowac jeszcze nie umie, ale checi do nauki nie ma w ogole. W torbie ma - piornik, 4 zeszyty, kanapke, i jedna ksiazke z biblioteki. Na pytanie, a kto przynosi reszte ksiazek do szkoly, siostra odpowiada - kolezanka z lawki. No, i jak to sprawdzic? Czasami wydaje taki tekst - po co mam ciezary do szkoly dzwigac? Jesli chodzi o ocene ogolna - to nauczyciele zwracaja uwage na wyglad, i niestety, ma to wplyw na oceny. Najgorsza ma z chemii - troje... Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, zobaczymy, pozdrawiam !

Ja w liceum malowałam się , paliłam papierosy, nosiłam wielgachne kolczyki i pod granatowym sweterkiem kolorowe bluzki (wtedy nie wolno było kolorowych). Najlepsze było, jak na korytarzu z drugiej strony szła wychowawczyni... wszyskie kucały i schylały głowę aby zawiązać buta... żeby nie widziała, że sa pomalowne... :D Oczywiście jak skończyłam liceum, to mi przeszło, chodziło o to, że nie wolno... Teraz prawie się nie maluję ;) Moja córka maluje rzęsy, ale jej pozwalam :) Krótkich bluzek nie nosi, bo uważa, że jej brzuch nie nadaje się do pokazywania (głupia, jakbym miała taki brzuch, tobym nosiła :P) Raz pofarbowała włosy na blond, i stwierdziła, że jeżeli jeszcze raz będzie miała taki głupi pomysł, to mam ją porządnie kopnąć w dupę, żeby jej to wybić z głowy (kopnę, bo wyglądała beznadziejnie :D) Nie stosuję wielkich zakazów i widzę, że ma zdrowy rozsądek, w końcu to zakazany owoc cieszy... jak sobie przypomnę swoje niebieskie powieki ... :D:D:D

Gość rafciu
Czerwony Punkt Film w jakości HD dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Czerwony_Punkt Czerwony Punkt w reżyserii Patryka Vegi to film krótkometrażowy, który powstał jako etiuda promocyjna serwisu VOD Showmax wchodzącego na polski rynek. Produkcja jest historią biznesmana, który otrzymuje niepozorny prezent, którym jest wskaźnik laserowy. Wkrótce okazuje się, że wskaźnik przysporzy bohaterowi wielu problemów. W najnowszym filmie Patryka Vegi występują Ewan McGregor, Olga Bołądź, Janusz Chabior, Andrzej Grabowski, Tomasz Oświeciński, Piotr Stramowski.