Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikttaki

Woda

Polecane posty

wiem ze picie wody jest badzo zdrowe, a czy picie wody mineralnej gazowanej bardzo ja lubie i pije pare szklanek dziennie czy to ma jakas roznice???

Gość Princessa898
Myślę, że najkorzystniejsza dla organizmu jest normalna woda z kranu. Oczywiście nie piszę, że macie ją pić tak bezpośrednio, bo najlepiej do tego kupić sobie dzbanek filtrujący. Który odpowiednio ją oczyści z różnych szkodliwości. A jakbyście chcieli się dowiedzieć jaka jest różnica między wkładami do dzbanka brita http://strefafiltrow.pl/blog/oryginalne-czy-zamienniki-wklady-brita-maxtra to tutaj macie fajny artykuł.

Gość gość
Taka jest prawda, też piję wodę z kranu, warszawską kranówkę a czytałam że nie każda butelkowana się nadaje do picia przez dzieci, osoby starsze i kobiety w ciąży, jak już musisz kupować to lepiej źródlaną

Gość gość
Jeżeli chcecie poprawić stan waszej wody to zapoznajcie się z ofertą firmy www.jonizatorydowody.pl Firma ta zajmuje się sprzedażą jonizatorów do wody, dzięki którym wasza woda będzie znacznie zdrowsza.

Gość gość
nie mam filtrów do wody. Piję po prostu niegazowaną cisowiankę. Tanio wychodzi za butelkę coś ponad złotówkę. W dodatku to polska woda jest to trzeba nasze interesy wspierać a nie zagraniczne.

Gość gość
Mnie najbardziej smakuje niebieska Piwniczanka :) piję ją codziennie :) wiem, że jest dla mnie najbardziej odpowiednia, ponieważ zawiera idealną proporcję wapnia i magnezu 2:1 - w doskonale przyswajalnej formie. Jest to u mnie o tyle ważne, gdyż ćwiczę na siłowni oraz piję dużo kawy. Poziom magnezu w moim organizmie jest zaburzony. Dlatego w ten sposób uzupełniam braki :)

Gość agata1991
Ja też lubię gazowaną wodę i taką właśnie piję. Przed gotowaniem wody z kranu zawsze wcześniej ją filtruję (mam dzbanek aquaphor), ponieważ naprawdę ma ona duże znaczenie w finalnym smaku kawy czy herbaty. Warto przeczytać: http://blog.konesso.pl/czy-smak-herbaty-zalezy-od-wody/

Gość gość
Ja bardzo lubię pić wodę mineralną :) zwłaszcza gazowaną :) najbardziej smakuje mi niebieska Piwniczanka :) uwielbiam ją w połączeniu z cytryną i mięta :) woda ta jest odpowiednia, ponieważ zawiera wapń i magnez w idealnych proporcjach 2:1 przez co są one idealnie przyswajane przez organizm. Dodatkowo woda ta zawiera dużą ilość wodorowęglanów - co sprzyja trawieniu :)