Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wąbatka

pytanie natury dentystycznej- implanty

Polecane posty

Gość wąbatka

mam niewielki kompleks na punkcie moich zębów. Nie wyglądają one tak zle ale zawsze mogłoby być lepiej. Otóż, moje zęby są proste z jednym wyjątkiem: kieł wyrósł mi za wysoko i czasami kiedy się uśmiecham wyglądam trochę jak wampir. Nie chcę zakładać aparatu bo zasadniczo chodzi mi tylko o wyrównanie tego jednego zęba do poziomu pozostałych. Koleżanka podsunęła mi ostatnio pomysł , żebym po prostu usunęła ten ząb i wstawiła implant ale nie jestem do tegi przekonana. Czy ktoś sobie kiedyś robil coś takiego? zaznaczam że ten ząb który miałabym usunąc jest zdrowy

Gość joka76
Może idź do dentysty na konsultację. Chyba on najlepiej Ci doradzi

implant to chyba nie ma sensu robić szkoda zdrowego zeba ze zdrowym korzeniem pozatym jest drogi spytaj denta o możliwośc dosztukowania kawałka, nie powinno byc problemu

Gość wąbatka
a nie wiecie ile taki implant może kosztować?

Gość połowę powiadasz
implant kosztuje od 3 tys w górę, ale te najtańsze są kiepskiej jakości i stanowczo odradzam. Za porządny implant z porządną koronką zapłacisz 5-6 tys, więc taniej ci wyjdzie stały aparat na zeby na 2 lata

Gość joka76
Miałam podobny problem. Stałe wyłaziły z przodu a mleczaki jeszcze się dobrze trzymały. Poszłam do ortodonty i nosiłam aparat,tylko byłam wtedy jeszcze dzieckiem.

Gość pommponik
Usuwanie własnego zdrowego zęba po to, aby wstawić implant, to zdecydowanie zły pomysł. Implanty są dobre, ale tylko wtedy, kiedy nie mamy już własnego zęba, w myśl zasady, że lepszy sztuczny ząb niż żaden. Implanty, chociaż są rozwiązaniem naprawdę doskonałym i stanowią duże osiągnięcie stomatologii, to jednak nigdy nie dorównają własnym zębom, tak jak sztuczna nerka, która jest cudem wspólczesnej techniki, nie dorówna własnej, żywej, choćby schorowanej. Dlatego nie powinnaś usuwać zęba. Jeśli aparat ortodontyczny nie wchodzi w grę, można pomyśleć o wykonaniu licówki pełnoceramicznej http://www.anident.pl/protetyka-licowki.html . Licówki pozwalają na kosmetyczne skorygowanie kształtu zęba, być może w tym przypadku coś pomogą. A wszystkim życzę, aby nigdy nie musieli wstawiać sobie implantów, lecz zachowali swoje zęby w zdrowiu jak najdłużej. Przy dzisiejszej świadomości profilaktyki stomatologicznej jest to jak najbardziej możliwe. Więcej o implantach http://www.anident.pl/implanty.html