Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama w domku1

do ślązaczek

Polecane posty

Gość sama w domku1

o co chodzi z tymi paszportami do sosnowca , studiuję w Katowicach i czesto słyszę ,że do ludzi z Sosnowca mówi się zza rzeki albo że tam trzeba mieć paszport ,żeby pojechać , jestem z Kielc i nie wiem o co biega :(

Gość ślunzoczka
ja tez nie wiem. :D

Gość aneczkaZzielonej wyspy
hej:) mieszkam w zabrzu i z tymi paszportami to jest tak, ze Sosnowiec to juz nie Slask, to Zaglebie, Slazacy nie przepadaja za ludzmi z Zagleba i smieja sie ze jak jedziesz do Sosnowca to potrzebujesz pszportu bo to zagranica.studiowalam w sosnowcu i chyba cos w tym jest, tam jest inaczej:D:D

Gość Kotek mruczek
jasne :D:D:D:D

Gość Herceg
tam jest taka rzeka - Brynica to była granica miedzy Polską a Niemcami przez chyba 800 lat albo i dłuzej :) Dla osób z Sosnowca slazacy to ludzie II kategorii , a dla osób z Katwocic bywa że odwrotnie konflikt etniczny, czaisz baze?

Ktoś mnie prosił, żebym się wypowiedziała na tym topiku, ale wybaczcie.....o Sosnowcu? NEVER!

Gość pracowalam z ludzmi z sosnowca
Ci, z ktorymi ja pracowalam to nieroby, oszusty, lenie i cwaniaki. Pieniadze brac a nich inni za nich pracuja. ZAKALA spoleczenstwa. Z takimi ludzmi Polska jest tam gdzie jest!