Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ałłła

Piersi w ciąży

Polecane posty

Gość ałłła

Proszę o pomoc doświadczone kobiety. Jestem w 6 miesiącu ciąży. To, że mnie swędziały piersi nie traktowałam za jakiś większy problem. Ale teraz po prostu mam duży problem. Piersi są całe czerwone od spodu w dolnej części, do tego mam uczucie gorąca, pieką mnie. Może mam rozstępy, nie wiem bo dokładnie nie widać są czerwone. Pomóżcie, czym smarować, żeby je wygoić - jakimś balsamem czy maścią gojącą? Wcześniej smarowałam oliwką. Proszę o pomoc.

Gość oliwka wysusza
smaruj balsamem nawilżającym

Gość ałłła
dzięki! ale dlaczego mam to zaczerwienienie? i pieczenie?

Gość lepszy bęcie pantenol w piance
To najprawdopodobniej jakieś podrażnienie. Może masz za ciasany stanik i uwiera i ociera piersi. Może podrażnienie od proszku lub płynu do płukania tkanin. Czasem zdarza sie że staniki mają domieszkę jakiegoś sztucznego amteriału i on jako ten "nieoddychajacy" podrażnia wrażliwą skórę.

Gość ałłła
tak naprawdę do stanika od czasu gdy mnie swędzą nie noszę, bo muszę być na zwolnieniu i nigdzie nie wychodzę, tak mi wygodniej i łagodniej dla piersi, może otarłam je sobie jakos... dzięki za rady, wypróbuję...

Gość ałłła
wyczytałam że pantenol jest na poparzenia słoneczne...

Gość kaslitka
też mam identyczny problem - pomóżcie!

Gość pantenol w piance
Pntenol to inaczej prowitamina B5, nawilża skórę, koi podrażnienia dlatego stosuje sie ją na poparzenai słoneczne prowitamnia B5 jest też stosowana do pielęgnacji włosów, zresztą jeśli nie wierzycie popytajcie w aptece, moze tam Wam doradzą myślę że dobry byłby także aloes, bo on takze ma działanie kojące, łągodzące, ewentualnie napar z herbatki lipowej

Gość pantenol w piance
Faktycznie jeśli dacie odpocząc piersiom kilka dni bez stanika powinno byc lepiej, no chyba że macie bardzo duże i cieżkie piersi. Ważne jest by w ciąży miec naprawdę dobrze dobrany stanik by nie podrażniał i nei deformował piersi. A na marginesie zdrówka życzę dla Mam i dzieciątek oraz oczywiscie szczęsliwego rozwiązania :-)

Gość ałłła
pentanol w piance: dzięki serdeczne za rady doświadczonej osoby i za życzenia zdrowia, tobie też wszystkiego dobrego...