Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyLazarus

Samotne matki-co robicie z dziećmi w czasie choroby?

Polecane posty

Jestem świeżo po rozstaniu z mężem. Będę zamieszkiwać jakiś czas z matką. Niestety moje matka jest nieco...niezrównoważona emocjonalnie i nie mogę liczyć na jej pomoc w razie potrzeby. Już teraz matwie sie co zrobić jak dziecko zachoruje. Pracuje na pełny etat w dodatku dopiero od pólł roku i nie chialabym od razu wyskakiwać ze zwolnieniami lekarskimi. Zresztą wiadomo że tych dni przysługuje chyba 35 a może sie okazać że potrzeba wiecej. Nie wiem co zrobie jak zachoruje moja 5-letnia córka. Co robicie jeżeli nie bardzo możecie liczyć na pomoc rodziny???Poradzci. Jestem w stanie poradzić sobie finansowo, emocjonalnie ale nie wiem doprawdy co zrobić z dzieciakiem w razie tkaich sytuacji...

Wiesz,może warto rozejrzec sie za jakąś starsza odpowiedzialna sąsiadka,ja mam taka na klatce i w każdej chwili może mi zostać z dziećmi.Wiem,że nie każdy ma taka komfortowa sytuacje,ale moze jakaś opiekunka dorywczo?

No właśnie myslalam o opiekunce dorywczej...mimo że to będzie dziwna sytuacja, matka w pokoju obok a ja muszę płacić obcej osobie

Gość nie rozumiem twojego zdania
,,No właśnie myslalam o opiekunce dorywczej...mimo że to będzie dziwna sytuacja, matka w pokoju obok a ja muszę płacić obcej osobie" zawsze możesz zostawić chorej matce.... A tak na serio.To że rostałaś się z męzem to nie znaczy żę były nie ma obowiązków względem ćórki.Kolejna sprawa to też ma drugich dziadków więć....

Moja matka nie jest chora, przynajmniej nikt tego nie zdjagnozował. Po prostu zachowuje się jakby była. Jes tosobą któa normalnie prosperuje tylko co chwila sie obraża, wypomina, uważa że zostanie z dzieckiem to ogromne poświecenie z jej strony i że ja wykorzystuje, że on asie już napracowała ( ma w sumie 10 lat stażu pracy, resztę na bezrobociu -jedyna jej praca to w domu) itp. Po prostu ma bardzo ciezki charakter. Nie bede sie rozpisywać nadmiernie bo i po co, nie chcę żeby ktos pomyslał że mam chorą psychicznie matkę i mam jej to za złe.

sprobuj ustalic to z ojcem dziecka - w swietle prawa obydwoje rodzicow moga brac zwolnienia lekarskie na dziecko.