Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala81

Pomóżcie mi doprowadzic się do stanu używalności

Polecane posty

Gość mala81

Witam serdecznie. Dziewczyny postanowilam napisać. Żle się dzieje ze mną. Odkad we wrzesniu spedzilam z dwuletnim synkiem 17 dni w szpitalu nie moge sie zmobilizowac do niczego.Synek mial problemy z sercem, jednak nic nie wykazlo,bo fizjologicznie zdrowe.Dostal leki aby czestoskorcz nie powrocil. Bylam w tym szpitalu sama, maz po pracy dojezal o 19 na godzinke. Z 56 kg schudla na 50. Cycek spadl;-( Czuje ze ciagne ostatkiem sil. Mój dzień wygląda tak, nie jem sniadań, zamiast tego kawa z mlekeim, pozniej okolo 12 poł bulki z wedlinka, lub parówka, pozniej herbata z cytryna razy 2, pozniej jakis batonik, cukierek, pozniej znow herbata z cytryna dlugo dlugo nic, a nastepnie obiad pełnowartosciowy okolo 19, jak mąż w domu. Wiem ze zle robie, pomocie mi rozsadnie sie odzywiac. Cere mam suchą, teraz jeszcze bardziej. Ostatnio czesto n a kolacje jem brokuly, bób, lub surowke z rzepy (sama robie) Jak zmusic sie do picia wody? Zblizaja sie swieta chce, chce wygladac jak czlowiek. Pomocie mi , mam starszne since pod oczami i sine powieki, to pewnie od tego ze czesto siedze przed komp. Przefarbowalam sie na brazowy kolor za namowa fryzjerki i bardzo zaluje, bo jestem blada jak trup(wczesniej od 5 lat na blond)Zrobil mi si e suchy łupież ktory nie zniknać stosuje szampon przeciwłupiezowy.

Gość mala81
a poziom żelaza mam na pograniczu normy 10, 5. Zrobilam badania bo czesto w głowie mi sie krecilo.Biore od 2 m-cy pigulki yasminelle, czy moge brac jednoczesnie silice i capivit hydro?

Gość Soniula
Nałupież to Loreal Elseve taki w charakterystycznej buteleczce zielony plyn do kupienia za 12 zl.

Gość mala81
dzięki wypróbuje ten loreala.

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
tez mam problem z woda....potrafię nic nie wypić przez 10 godzin a później w domu około 0,5 litra i to niestety bardzo mało...jedyny sposób który się sprawdza moim przypadku to w pracy przypomnienie w kompie pikające co 2 godziny które mi przypomina że mam iść się napić. w domu wyrobiłam nawyk picie herbaty w dużym półlitrowym kubku i kupowania piwa do wieczornego filmu.

Gość alalaaa
pij herbaty owocowe

Zacznij pić herbatę zieloną, jeśli nie będzie Ci smakować dodaj łyżeczkę miodu. Pij ją w dużym kubku. Nie zaczynaj dnia, żeby nie wiem co od kawy na pusty żoładek, zjedz coś, cos ciepłego najlepiej: owsiankę, płatki, jajecznicę, grzanki. Kawa potem dopiero. Jedz drugie śniadanie kanapki owoc i ponieważ jadasz bardzo póxno obiad, postaraj się zjeść ciepły lunch. Przefarbuj sie znowu na blond od razu poprawi Ci sie humor:D Aha! Ogranicz kompa a na powieki uzywaj żelu swietlik z herbatą:)

Gość alalaaa
dzięki, serdeczne za pomoc. Z tą kawką nauczyłam się tak od ojca jak z nim mieszkalismy jak u nas w mieszkaniu był remoncik. Tylko ze mój ojciec zawsze po kawie sniadanie jakies zjadl. Polece do apteki, może pomoze ten swietlik. Kurcze mam 26 lat a czuje sie jak babciula.

Gość mala81
ten wątek u góry to moja odpowiedz do nefrytowejkotki- zapomniala sie wylogowac;-))dajac gdzie indziej odp.

Gość nie kupuję avonu
Też kiedyś "musiałam" pić dwie kawy dzienni.:o Teraz tylko zielona i sobie chwalę ją :)

dziewczyno masz tak niskie zelazo i nic z tym nie robisz? Szybko do lekarza z tym wynikiem i bierz zelazo bo takie niedobory moga bardzo zle sie skończyć

Gość mala81
ginekolog kazala jesc mi duzo kiwi i burakow i brokuł. Wtedy wskoczy żelazo.

Gość mala81
ginekolog kazala jesc mi duzo kiwi i burakow i brokuł. Wtedy wskoczy żelazo.

jasne juz to widze jak Ci zelazo od tego wskoczy. Niestety jak sie ma takie niedobory to trzeba najpierw suplementowac zelazo a dopiero pó,znie podtrzymywać zdrową dietą . Znam tą sytuacje z autopsji ,pół roku brałam żelazo w tabletkach i kardiolog powiedziała tez ze sama dieta tego nie uzupełnie a poziom jedank mialam wyższy niz ty więc radzę iść so internisty niech Ci tabletki przepisze bo teraz masz niedotleniony cały organizm i będziesz się czuła coraz gorzej. ostatecznie jeżeli nie chcesz brac tego żelaza na recepte to kup biofer bez recepty i bierz dziewczyno.

Gość mala81
A ten biofer to jaki polecasz najlepiej( widzialam reklame w aptece i sa rózne rodzaje) Mi jest ciągle zimno, mam niskie ciśnienie.

Kup sobie sam biofer bez niczego,bardzo ładnie nabja poziom żelaza.Uważam także ,ze powinnaś dla pewności zrobić sobie badania na tarczyce przynajmniej samo tsh. Niedobór żelaza jak i niedoczynnosć tarczycy idą często w parze i daja bardzo podobne objawy: SENNOŚĆ,UCZUCIE ZIMNA, ZMĘCZENIE,CZASEM PRZYSPIESZONE BICIE SERCA,CIENIE POD OCZAMI,CZASAMI OBRZEK GÓRNYCH POWIEK,SUCHA SKÓRA. Osobiście to myślę,ze masz lekką anemie spowodowana brakiem zelaza i dlatego jesteś blada,zimno Ci. Jak nie będziesz brała żelaza to wystapią inne w/w dolegliwości. Zrób sobie wogóle całą morfologię krwi,tak będzie najlepiej. Zdrówka życzę!!! I Duzo pij pokrzywy!!!!!!!!!!!!!!

Gość mala81
Nika, jeszcze raz dziękuję.Na razie kupie to żelazo, jesli nic nie da zrobie badania.Mam suszoną pokrzywę z działki - moja mama pije - wezmę od niej. Ps- jesli mogę spytac jaka dolegliwosc leczysz u kardiologa? Moj synek ma ektopiczny skórcz nadkomorowy i nie znaja przyczyny.

ja mialam atak częstokurczu po otrzymaniu leku na tarczyce,póżniej nabawiłam się nerwicy,ale zanim lekarze doszli do tego cze to nerwica to męczyłam się z atakami częstoskurczu przez 1,5 roku,normalnie myślałam,ze wykorkuje przy tym. Ostatecznie stwierdzili,ze to ataki na tle nericowym. Obecnie męczy mnie troche mój szybki puls,ale kardiolog uważa ,ze to od małej ilości żelaza własnie. A czy z Twoim synkiem juz lepiej

Gość passatka
Nie farbuj włosów na blond bo je tylko zniszczysz i oprócz łupieżu będziesz miała jeszcze problem z wypadającymi włosami. Kup sobie jakiś kremik do twarzy brązujący albo puder brązujący w kulkach, nada twarzy ładny, zdrowy odcień. Staraj sie odżywiac bardziej regularnie. Owsianka lub musli na śniadanie to świetny pomysł. Mają dużo witamin z grupy B ( na skołatane nerwy, włosy i paznokcie) oraz błonnika. Do tego dorzuc kilka suszonych moreli, śliwek, łyżkę rodzynek, orzechów laskowych, to co lubisz. Rodzynki mają cenne przeciwutleniacze i regulują trawienie. Pomysł z zieloną herbatą też dobry, zielona herbata może zastąpic kawkę. Krótko parzona pobudza, dłuzej parzona uspokaja. Podejrzewam że gdy tylko wzbogacisz dietę w płatki i owoce stan Twoich włosów, cery i nerwów się poprawi. Jeśli trudno jest Ci planowac jedzenie w ciągu dnia, staraj sie zawsze miec przy sobie chociaż jakiś owoc (baban, jabłko), do tego np sok marchwiowy, jogurt lub serek. W zasadzie te artykuły można dziś kupiec nieomal wszędzie. Zdrowiej jest zjeśc powyższe niż kolejny batonik. Sok z marchwi poprawi też kolor cery. Życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Twojej rodziny.

Gość passatka
No i jak zawsze zapomniałam: sucha skóra może wynikac nie tylko problemów z hormonami ale także z braku witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Skoro lubisz warzywa warto byś codziennie jadła surówki czy sałatki z łyżką oleju. Olej pomaga w przyswajaniu witamin A i E. Oprócz żelaza w tabletkach dobrze by było żebyś jadła buraczki, szpinak (zawsze z mlekiem) oraz wątróbkę. Żelazo lepiej sie wchłania w obecnosci wit C. Czyli jeśli wątróbka na obiad to do tego koniecznie jakaś suróweczka.

Ok, z tym przefarbowaniem mój pomysł.. tylko ja mam taką grzywę ze moge farbować 3 x w tygodniu:D i tego, ze ktoś może mieć słabsze włosy nie wzielam pod uwagę, sorry. Ja jeszcze dorzucilabym do diety tłuste ryby morskie, np makrelę.

Gość a ja mam taki pomysł jeszcze
cenne uwagi , dziewczyny :) Proponuję Ci Autorko żeby po obiadokolacji w domu zapakowac sobie na następny dzień surówkę lub ugotowane jarzyny (to co było na obiad) , zrobić do tego kanapkę z ciemnego chleba z naturalnym ! masłem i tym co lubisz do kanapki. Do tego butelka wody mineralnej (albo bidon wielorazwowy - i tam nalewać sok lub wodę. wszystko postaw w lodówce w jedym miejscu i rano wrzucasz do torby, możesz dodać owoc, jogurt. Po prostu przygotowuj sobie wałówkę, a rano koniecznie śniadanie - są płatki błyskawiczne - zrobieie pożywnego śniadania trwa tyle co zaparzenie kawy

ja jeszcze w sprawie tego częstokurczu Czy twoj synek był diagnozowany na guz chromochłonny nadnerczy bo obecnosć takiego powoduje ataki silnego częstoskurczu i wzrostu cisnienia!!!!!A czy badali go na dodatkowe przewodzenie w sercu? Pytam o to bo sama z doświadczenia na sobie wiem,ze są baardzo różni i czasami niestety trzeba samamu szykac przyczyny

Gość mala81
jeszcze raz dziekuje za cenne wskazówki. Biorę sie za siebie!!! Zyczę wam wszystkeigo dobrego i spelnienia marzeń!!!

Gość mala81
Nika napiałam na meila.

Nie dostałam żadnej wiadomości na maila,może spróbuj jeszcze raz wysłać.

Gość mala81
ok już sprawdzam i wysylam ponownie

Gość zosiasamosiaaaK
Kup buraki ugotuj i jedz tak pol kg dziennie powinno żelazo wskoczyc Powodzenia

Gość Studio Wellness
STUDIO WELLNESS we Wrocławiu zaprasza na BEZPŁATNE konsultacje w zakresie: * bezpiecznego i trwałego odchudzania 3-5 kg/miesięcznie * oczyszczania organizmu * profilaktyki zdrowotnej * zwiększenia poziomu energii * opóźnienia efektów starzenia * rozwiązywania problemów dieto pochodnych i dieto zależnych Dodatkowo * pomiar tkanki tłuszczowej metodą BIA * analiza składu ciała * ustalenie profilu metabolicznego i hormonalnego * bezpieczna kontrola wagi * odżywianie i terapia dzieci z nadwagą * walka z alergiami u dzieci i dorosłych Specjalizujemy się w nietypowych i trudnych przypadkach nadwagi i niedowagi zadzwoń i umów się na BEZPŁATNĄ konsultację lub skonsultuj się poprzez komunikator gg tel: 693815597 gg: 2110989

Gość miszelinka81
po co ten spam????