Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolusia

przepis na pizze

Polecane posty

Gość tolusia

podajcie jakies sprawdzone przepisy na dobre ciasto na pizze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 szkl maki 3lyzki oleju pol szkl cieplego mleka 3/4 kostki drozdzy 2 lyzeczki cukru= do cieplego mleka dodajesz drozdze cukier i olej mieszasz dodajesz do maki wyrabiasz lyzka ciasto w misce i odstawiasz zeby urosłow cieple miejsce.potem wałkujesz i juz;d ja tak robie i pizza jest the best

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
a może byc np woda zamiast mleka? i czy mozna dodac do ciasta jakies oregano czy bazylie-do smaku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
a to ciasto sie nie klei jak sie wałkuje? posypujesz mąką tak jak ciasto na makaron?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
a grube wychodzi czy cieniutkie? sory ze tak duzo pytan:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
woda raczej odpada....w kazdym razie nie gwarantuje ze wyjdzie ciasto wtedy.Tzrymaj sie mleka letniego.Jesli chcesz przyprawic to zrob np sos i polesmaruj przygotowane ciasto.Ja np robie tak: biore keczup lub chili (lubie ostre) dodaje drobno posieknana cebulke przyprawe typu oregano itp mieszam i smaruje spód.potem dodatki typu srr pieczarki itp...i wychodzi naprawde smaczna pizza ale wg gustu no nie;) Jednak ciasto to podstawa potem sobie fantazjuj z przyprawami zeby niczego nie popsuc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spoko.To zalezy jak rozwałkujesz.Ogólnie ciensze jest lepsze ale to tez moja opinia.Tylko nie cienko zebys mogła przełozyc na blache i zeby sie nie rozerwało ciasto wiec ostroznie.Z tych proporcji wyjdzie calkiem calkiem pizza i z 3 osoby sie najedzą.Posmaruj blache olejem najpierw ale nie za mocno tylko aby aby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
dzięki wielkie:) pozdrówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
A sąsiadka mówi, aby jeszcze do ciasta dodac startego ziemniaka to szybciej się upiecze....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
jakis podszyw !!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pierwsze słysze hehe Ja bym sobie darowała zreszta pizza bedzie gotowa w ciagu 20-25 minut.Kilka min nie powinno Ci zrobic roznicy=)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Martuleczek.
Ja tam jeszcze czasem dodaje łyżke gipsu, to ciasto robi się twarde jak skała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
to nie ja pisałam -jakis poszywacz robi sobie jaja-tylko nie wiem z czego :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aha myslalam ze bez kitu myslisz o tym ziemniaku hehe spoko cale szczescie juz myslalam ze gadam z jakas totalnie nieogarnieta osobą, =) jakis kretyn sie nudzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
PODSZYWACZE PRECZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
nie no calkiem normalna jestem :) . jeszcze raz dzieki za przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia
ale nie umiem bo jestem tylko głupia kucharka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przepis na cisto jak z pizzeri. Ciasto 3,5 - 4 szklanki mąki pszennej 1/4 szkl. mleka w proszku 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli paczka suchych drożdży (instant) W dużej misce wymieszac drożdże, cukier, sól, mleko w proszku i ciepłą wdę. Zostawić na 2 minuty. Dodać olej i znów wymieszać. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Zagniatać ok. 10 min. Ciasto podzielić na 2 równe części i rozwałkowac na okrągłe placki. Ja biorę 2 dna od dużych tortownic i kłade na nie rozwałkowany placek... Rant ciasta wystający poza formę zakładam w tradycyjny wałek. Tak przygotowane placki odstawiam na jakiś czas w ciepłe miejsce (ja stawiam blisko piekarnika bo włączam go wcześniej, by się nagrzał i odwieram trochę drzwiczki). W tym czasie przygotowuje całą resztę. Ja zazwyczaj robię pizzuchy śmeciuchy. Czyli z tego co akurat mam w lodówce. Na wczrajszą wrzuciałm sos pomidorowy ( trochę wody, łyżka koncentratu, trochę ketchupu, sól, pieprz, oregano, bazylia i odrobina cukru), podsmazone pieczarki, szynkę, pomidora w plastrach, paprykę, ser, pokrojone plastry boczku wedzonego i krążki cebuli. I do pierkarnika. A tak wychodzi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e4f8be510222114.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ce28fe49adf57e5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80f4b8931f7ada02.html Z tych proporcji wychodzą 2 duże pizze. Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inna ciekawska
Słuchaj, a czy tę piccę mozna upiec na patelni ? Jak ktos nie ma kuchni...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sinnammon.
To wyżej to głupi podszyw!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pizzo-wata...
No i co ? Zawsze piekłam pice na wodzie i było OK. A y wyskoczyliście z tym mlekiem. No pica wyszła jakaś zwarzona. Tak to jest jak się czyta głupoty na kafe i im wierzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tolusia.
Upiekłam raz - wyszedł mi zakalec. Upiekłam drugi - wyszła mi spalona na węgiel. Jaja sobie ze mnie zrobiłyście ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×