Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choinka żywa

ŻYWA CHOINKA

Polecane posty

Gość choinka żywa

kiedy kupić żywą choinkę w doniczce? i jak ją pielęgnować, żeby długo-do trzech króli-stała?

zywa nie bedzie stala dlugo. musialabys ja trzymac w chlodzie (w mieszkaniu jest za cieplo) i w szkolkach, z ktorych drzewka pochodza, wykopuja tyle ziemi wraz z korzeniami, ile sie zmiesci w doniczce (reszta korzeni jest ucinana) - tak pokaleczone drzewko dlugo nie przezyje

Gość gdhdfhgfhdg
Wiesz, ja oglądałam kiedyś taki program gdzie mówili że żywa choinka w doniczce nie może zdążyć poczuć ciepła domu, żeby się uchowała. Jeśli bowiem poczuje ciepło, to zacznie puszczać i otwierać pączki na końcach gałązek a to dla niej zła pora i koniec z choinką. Dlatego trzeba najpierw stopniowo przygotowywać ją do temperatury w pomieszczeniu, a potem trzymać w domu krótko. Wkrótce po świętach należy choinkę rozebrać i wystawić z powrotem na zewnątrz. No i póki jest w domu - podlewać i takie tam.

Gość choinka żywa
szkoda ze taka choinka stoi krotko.to bedzie druga choinka w moim nowym mieszkaniu i bardzo chcialam zeby byla żywa-pachnie-i zeby długo postała.trzeba kupic przed samymi swietami-szkoda