Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos

CZY KTOS UBRAŁ JUZ CHOINKE?

Polecane posty

Gość czy ktos

Ja dzis ubrałam:)

Gość kasieńka====
już ?

Gość ja ubieram
24.12:o

Gość swanna
Ja zamierzam 16-17.12 ubierać. :) Lubę jak jest troche wcześniej nastrój świąteczny. :P

Gość czy ktos
Powaznie:) To bedą moje pierwsze swieta na swoim mieszkaniu i kupiłam sobie wczoraj choinke. Nie chciało mi sie jej wynosic do piwnicy wiec ją ubrałam i mam z głowy;)

Gość kirieeee
nie każdy ma czas w wigilię

ja jestem jedyna na moim osiedlu bez choinki :) wszystkie domy juz oswietlone, reniferki w ogrodkach .... juz mniej wiecej od 2 tygodni , zaraz po swiecie dziekczynienia sie zaczelo

Gość wiedzma na 102
ja juz wystroilam choineczke

Anglików i tak nie przebijecie:-) Oni tutaj choinki,przybrane domy,okna mają już drugiego,trzeciego listopada:-(I jak tu się cieszyć ze świąt?

ale oni po Nowym Roku je rozbiora, lampki na domach swiecic sie nie beda a wy bedziecie trzymac choinki do lutego, az ksiadz przejdzie :D

To prawda ,więc czasowo wyjdzie na to samo-dwa m-ce.Myślę jednak,że u nas radość z tych świąt jest wtedy większa.Choinka symbolizuje,że święta tuż tuż a nie za dwa miesiące.

Gość choinkę przed domem...
przed domem mam sporą ok 4 m. choinkę i światełka na niej zapalamy zawsze w Mikołajki czyli 6.12. W domu ubieramy choikę zazwyczaj ok dwa dni przed Wigilią. Wydaje mi się że w Wigilię jest za dużo gotowania i innych przygotowań, aby jeszcze zajmować się choiką.

Gość Babk_a
Ale choinkę ubiera się rano w Wigilię - a nie miesiąc wcześniej....!

Ja ostatnio będąc w piwnicy spytałem swoją czy jej zimno. Milcząco zaprzeczyła. Więc się jeszcze wstrzymam. :o

{ myślałam ze Ty tak o swojej kobiecie... } Czy pytanie brzmi, czy ubraliście już swoja kobietę ? ;) :P 👄

:classic_cool: Mam wiele bombek ale że żywię do niej uczucie sentymentu, żeby jej oszczędzić świątecznego wysiłku wieszam na niej tylko cztery bombki kosmyk włosia anielskiego od czubka z gwiazdą po koniec gałęzi. :)

Lampki ?! Prowadzę z nimi od czterech lat milczącą wojnę . Spojrzawszy na nie(takim najgroźniej jak umiem) sie obrażam a one w odwecie sie nie rozplątują przez cały rok. :o