Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedgadnione

Jak myslicie co jest po drugiej stronie zycia?

Polecane posty

Gość Niedgadnione

Czy zastanawialiscie sie jak wyglada zycie po smierci Jak wyobrazacie sobie sad Bozy? Czy boicie sie czyscca lub piekla?

Gość o boszzzzzzzzzzzzzzzzz
tez mysle ze nic, umieramy i juz nas nie ma..

Ja pewnie pojde do piekla, i szczerze mowiac to sie ostro boje, co nie zmienia faktu, ze nie robie nic, zeby to zmienic, ale przynajmniej mam tego swiadomosc. Czy to przemawia na moja korzysc????

Gość Nieodgadnione
Chyba wierzycie w Boga Przeciez jest napisane niebo albo pieklo A moze ktos wierzy w reinkarnacje?

jak mam wierzyc w boga? wierze w to co widze, boga nie widze ;)

Gość Nieodgadnione
Bog jest w niebie wiec nie mozesz go widac W sercu kazdego czlowieka jest Chrystus Jest on naszym dobrym sumieniem Wiec jak wytlumaczysz to skad sie wzielismy?

oczywiscie ze jest Swietych Obcowanie,czyli prawdziwe zycie.Kiedys Piotr Fronczewski zapytany:Panie Piotrze,co chcialby pan zobaczyc tak najbardziej w zyciu?Po krotkim namysle odpowiedzial:mine ateisty na sadzie ostatecznym.....

od malp oczywiscie, s na to dowody ewolucjio ;) gdyby byl bog tysiace dzieci nie umieraly by kazdego dnia i wsio;)

Gość kiokiokio
trujesz wattcher

zycie po smierci, lepszy swiat wymyslili ludzie po to zeby ludzie odchodzacy z tego swiata nie bali sie smierci tylko i wylacznie po to.

polecam wszystkim ksiazke pt.Life after life-Raymond\'a Moody\'ego.Co niektorych moze wprowadzic w zaklopotanie. A truje,czy nie---moja sprawa.mam prawo,tak jak ty masz prawo truc,ze Boga nie ma.

Gość Nieodgadnione
A ja wierze w Boga Chcialabym zobaczyc wasze minki jak wy bedziecie na sadzie ostatecznym Ja wierze i zawsze bede wierzyc Jezus tak za nas cierpial a ludzie nie potrafia tego docenic

-------> \"o boszzzzzzzzzzzzzzzzz zycie po smierci, lepszy swiat wymyslili ludzie po to zeby ludzie odchodzacy z tego swiata nie bali sie smierci tylko i wylacznie po to. \" ---------------------------------------------------- A skad to wiesz?

jesli jest to udowodnij :D boga wymyslili slabi ludzie po to zeby moc sie na kims oprzec w ciezkich chwilach, a juz od dawna wiadomo ze jesli sie w cos wierzy bardzo mocno to sie sprawdza..

bo mysle i nie daje sobie oczu mydlic jak coniektorzy ;) tak samo jakby kosciol nie ustanowil 10 przykazan to by sie ludzie zabijali jak zwierzeta, a tak wiadomo ze naiwni ludzie beda zachowywali sie w "dobry" sposob tak jak kosciol to zapisal w przykazaniach, gdyby nie te przykazania to by na swiecie panowal hałos, sadoma i gomora a tak ci najwini opieraja sie na 10 przyk. i w miare sa posluszni kosciolowi(wiekszosc robi wszystko to co kiosciol chce, inaczej kosciol nazywa to ODWRACANIEM sie od boga);)

Gość wattcher o czym jest
ta książka?Możesz tak skrótowo napisać?

nigdy nie wierzylam i wierzyc nie bede! swiat jest za prosty zeby mogl nad nami czuwac jakis wielki ON! ktory pozwala aby kazdego dnia male dzieci umieraly, ludzie zabijali sie na ulicach albo wymierali z głodu. zajebiscie mi to dobry wasz BÓG :o do dupy z "takim" szkoda ze tylu ludzi wierzy, ale wiem ze niektorzy musza sie na czyms oprzec inaczej ich funkcjonowanie nie mialo by sensu;) ile razy jak modliliscie sie do waszego boga on mial was w zadzie i nie pomogl wam?no ile? brednie wytworzone przez kosciol i dzieki tym bredniom instytucja kosciola trzyma wladze :o

Gość universsowiczka
a ja mysle ze po drugiej stronie zycia spotkam Mirka Bregule z Universe, najwybitniejszego,niedocenionego kompzytora ostatnich 25 lat!

Po pierwsze 10 przykazań nie \"wymyślił\"kościół,a po drugie dekalog jest uniwersalny i ponadczasowy nawet dla osób niewierzących i jeśli ktoś go przestrzega to napewno nie jest naiwny tylko szanuje jakieś wartości o których być może inni \"nienaiwni\"nie mają pojęcia....

a teraaaaaaz dobranocc 🖐️🖐️

Sąd ostateczny... ? :D Zawsze mnie to bawiło niepomiernie.. Skoro wina lub nie jest oczywista po co sąd ? Od razu wykonanie wyroku jeśli już.

Tak,moge i pisze.Ta ksiazke napisal z zawodu lekarz.Poniewaz byl dobrym lekarzem,pacjenci mieli do niego zaufanie,wiec zaczeli mu sie zwierzac.Wkrotce zauwazyl,ze te wszystkie opowiesci maja wspolne watki.Opowiadal o tym swoim przyjaciolom,a ci z kolei namowili go do napisania ksiazki.Jest tam mnostwo rzetelnych,udokumentowanych przykladow ze stanu tzw.smierci klinicznej.Moody zadal sobie trud napisania naprawde dobrego dokumentu.Jest tam ponadto rowniez o takich rzeczach jak tzw.reinkarnacja.Moody udowadnia w niej,ze zjawisko to nie istnieje,a zostalo wymyslone przez hinduskie spoleczenstwo kastowe,dla ktorego jest to jedyna droga wyrwania sie z matni biedy.Szczerze polecam.

alez ukulele czlowiek musial miec jakis pierwowzor tego jak zyc jak dobry czlowiek i to wymyslil 'wlasnie kosciol niestety :o poczytaj troche o tym i polecam film w ktorym jest ukazane jak spoleczenstwo i miliony ludzi sa manipulowani przez "wyzsza" szkole wladzy http://video.google.com/videoplay?docid=-5870901554543719947 a teraz lece papap

--------> \" o boszzzzzzzzzzzzzzzzz alez ukulele czlowiek musial miec jakis pierwowzor tego jak zyc jak dobry czlowiek i to wymyslil \'wlasnie kosciol niestety poczytaj troche o tym i polecam film w ktorym jest ukazane jak spoleczenstwo i miliony ludzi sa manipulowani przez \"wyzsza\" szkole wladzy http://video.google.com/videoplay?docid=-587 0901554543719947 a teraz lece papap\" ----------------------------------------------------------------------- Nie za duzo wymyslono,zeby cie oszukiwac?