Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość too jaa

No i znowu mętlik w głowie!!!!!!!!

Polecane posty

Gość too jaa

Witajcie! Dzisiaj śniło mi się że jestem w ciąży i że urodziłam dziecko w śnie byłam przekonana , że to się dzieje na prawdę i jak się obudziłam to było mi smutno . Kilka razy już tak miałam i jak bym mogła to bym się już tego samego dnia o dziecko starała tyle ,że biore tabletki anty i raczej by mi to nie wyszło. No ale po kilku dniach mi to mija co nie zmienia faktu ,że i tak chciala bym mieć dziecko tylko rozsądek bierze góre i mówi pierw skończ studia a póżniej zacznij myśleć o dziecku. No i tak za każdym razem. A tak bardzo bym chciała.

Gość too jaa
piszcie co byście zrobili na moim miejscu :)

Gość too jaa
szkoda ze nikt nie pisze

Gość skoncz studia
najpierw dorob sie swojego zeby moc dziecku wszystko zapewnic. a twoj partner chce teraz miec dziecko?

Gość too jaa
on pewnie że by chcial jest starszy ode mnie o 5 lat i juz by chcial miec rodzine juz mi sie oswiadczyl i powoli planujemy slub wiec dziecko jest gdzies tam w myslach ja studiuje zaocznie i wtyg pracuje on tez mieszkac mamy gdzie wiec tu nie ma poblemu.

Gość khaki bazzar
to nie lepiej skonczyc studia wziac slub i potem mysle o dziecku

Gość too jaa
no wlansie moj rozsadek mi wlasnie to moiw a serce inaczej i ja musze sie bic z wlasnym maciezynstwem czy nie iwemjak to nazwac;/

Gość khaki bazzar
no to juz musisz sama podjac ta decyzje, powodzenia

Gość too jaa
dzieki:) ja normalnie nie wiem co robic teraz jestem na przedostatnim roku zostaly mi jeszcze 3 semestry...

Gość Kasia C
Oj,no najlepiej poddaj sie intuicji, ja to robie zawsze i od zawsze i tak jest dobrze,nigdy nie rób nic wbrew swoim pragnieniom, jesli nie ranią innych oczywiscie

Gość too jaa
no i moim pragnieniem jestmiec dziecko... tylko sama sie boje czy ja sobie z tym wszytskim poradze , mam nazeczonego na ktorego wiem ze moge liczyc ajj.... tak bardzo bym chciala, tylko ten rozum mowi mi co innego i mam sprzeczne uczucia;(

Gość khaki bazzar
a ile masz lat?

Gość too jaa
no wlasnie i zaraz mi pwiecie to co ja mysle ze to szczeniackie zachcianki ja mam 20 a moj chlopak 25

Gość khaki bazzar
no to masz jeszcze czas, tak uwazam tez mam 20 z chlopakiem jestem 2 lata ale teraz nie pomyslalabym nawet o dziecku , bo wiem ze jeszcze nie jestem gotowa. poczekaj te 1,5 roku to nie dlugo

Gość too jaa
no wlasnie wiem , ja wiem ze mi to przejdzie tylko te sny mnie przytlaczaja ;( bo jak juz zapomne o tym i mija troche czasu to znowu mi sie sni z ejestem w ciazy ze mam dziecko i ze jest tak fajnie... ze placze a ja je przytulam i przestaje masakra normalnie idze zwariowac

Gość gurbaberta
Ja tak miałam. Zanim wzięliśmy ślub nie było mowy o dziecku. Ale mi tak odpaliło, że 8 misięcy po ślubie byłam w ciąży, no i mnie dr straszył, że mogę mieć problemy z zajściem ;) Dziecko to nasza największa radość, są problemy z kasą, z mieszkaniem, ale powoli stajemy na nogi. Miałam 24 lata i kończyłam 9 semstr studiów jak zaszłam w ciążę (zresztą po leczeniu), urodziłam jak bylam na kończyłam 9 semstr studiów, więc z ukończeniem nie było problemów, no i jestem troszkę starsza od ciebie. Z perspektywy czasu, podjęłabym taką samą decyzję. Choć wg psychologii nie należy ulegać instynktom, bo to oznacza, że jesteśmy słabi ;) Id nami rządzi i to nie jest dobrze :p Nie mam nic do młodych mam, ale jeśli masz okazję to jeszcze poczekaj, poużywaj zycia w pelni młodości i braku obowiązków czy zobowiązań. Potem zawsze przy najmniejszym wyjściu, wyjeździe, będziesz musiała brać pod uwagę dziecko. Ja na początku, choć dziecko bylo wyczekane, mocno odczułam zderzenie się z rzeczywistością a pseudorzeczywistością w gazetkach, filmach czy opowiadaniach znajmomych, ktorzy mówią z perspektywy iluś lat. Dokończ studia, weź ślub i wtedy mając takie sprawy za sobą, można spokojnie zajść w ciążę. A tak będziesz się zastanawiała z kim dziecko zostanie, a jak sobie radzi, a jak ty sobie poradzisz. Powodzenia :)

Gość too jaa
dziekuje:*

Gość gurbaberta
:) Po prostu powiedz sobie, że poczekasz na czas, kiedy będziesz mogła ze spokojem i pełnią szczęścia zostać mamą :) Że twój czas nadejdzie :) Ściskam :)

Gość too jaa
no ja juz sobie mysle ze za rok moze zaczniemy starania :P i wtedy bedzie wszystko ok:P

Gość too jaa
:)

Gość too jaa
podnosze

Gość gurbaberta
To już zdecydowanie lepiej :) Według mnie :) Musiałabyś pobyć z kilka godzin w domu, gdzie jest dzieciątko i porownać swoje odczucia. Ja tak miałam, że jak rok wcześniej chciałam dziecko, poszłam do szwagierki, mały latał ona rozczochrana i dotralo do mnie w tym momencie, że jeszcze nie jestem gotowa a pragnienie wynikało z instynktu. Nie wiem jak to wyjaśnić lepiej ;) Tak jakby przestało mnie to wtedy "jarać". Potem potrzeba posiadania dziecka była tak silna, że już mi nic nie przeszkadzało :)

Gość too jaa
no ja akurat mam do czynienia z takimi malymi dziecmi:) sama jestem chrzestna 10miesiecznej dziewczynki :) i duzo czasu z nia spedzam:P nie powiem ze nie meczy trzeba sie ciagle nia zajmowac pilnowac bawic a podczas tego ostatniego wydusza ze mnie wsyztskie sily jakie mam:P ale jak sie od mnie przytuli ,usmiechnie to zmeczenie szybko mija:) no i moj chlopak tez ma chrzestnice, coreczke swojego brata ona ma juz 13 miesiecy i tez czesto u nich jestesmy i sie nia zajmuje zeby mojego chlopka bratowa mogla odpoczac. Czesto u nich tez spimy np. na weekend jedziemy i wtedy mojego narzeczonego bratowa odpoczywa ,a jego chrzestnica jest nasza hehe:) Wszytscy mowia ze nadaje sie na mama i ze bede miala do dziecka cierpliwos hehe:P

Gość too jaa
podnosze

Gość too jaa
wiesz co raczej podziekuje za taki sen... a śmierc po porodzie jest raczej zadkim przypadkiem ...

Gość too jaa
up

Gość too jaa
szkoda że dzisiaj nikt nie chce pisac

Gość too jaa
:)