Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość booksi

Czy ginekolog nie za późno wyznaczył kolejny termin, przed rozwiązaniem?

Polecane posty

Gość booksi

Byłam wczoraj - mój 33tc, następna wizyta 10 stycznia!!! A ja mam termin na 25'go :o czytałam, że co 2-3 tygodnie powinno sie już mieć wizyty. Jak to jest?

troche przesadzil,szczegolnie ze ok. 35 tyg powinno sie jzu chodzic do 2 tygodznie,wiec jesli sie bedziesz martwic to mzoe zadzwon i umow sie jeszcze przed swietami, zeby spokojnie je przezyc:) od rzadszych wizyt nic Ci sie nei stanie, ale jestli masz sie lepiej czuc po wizycie, to musisz mu to powiedziec

Gość ooIga
nie panikuj. Rozumiem, gdyby coś się działo niedobrego, ale jak wszystko ok?

chyba to nic niepokojącego...a co dwa tygodnie lub nawet co tydzień chodzą na wizyty kobiety z ciążą zagrożoną lub gdy lkarz ma chyba jakieś wątpliwości....u mnie w dwóch pierwszych ciążach wizyty właśnie odbywały sie raz na miesiąc a ostatniej wizyty w pierwszej ciąży to nawet nie doczekałam bo malutka urodziła się 3 tygodnie wcześniej , z druga ciązo doczekałam ostatniej wizyty i urodziłam jeszcze tego samego dnia....a teraz po 7 latach znów jestem w ciąży która już nie przebiega tak dobrze i na wizytę oraz ktg lekarz mnie gania co tydzień....mam już dośća też jestem w 33tygodniu ciązy....nic się nie martw na pewno wszystko jest ok u Ciebie i z tąd te rzadkie wizyty.....powodzenia..

Gość booksi
Na razie wszystko dobrze więc moze dlatego tak późno kolejny termin, nie wiem ale boje sie ze mnie weźmie przed terminem =/

jeny,jesli zaczniesz rodzic przed terminem, to zbadaja Cie w szpitalu, jesli dzieje sie cos niepokojacego to tez zawsze mozesz jechac do szpitala. bez paniki:) macie jeszcze duzo czasu

Zalecenia są takie: \"Następne wizyty zależne są od stanu zdrowia. W ciąży przebiegającej w sposób prawidłowy wizyty do 30 tygodnia ciąży powinny odbywać się 1 raz w miesiącu, następne co dwa tygodnie, a w ostatnich tygodniach przed terminem porodu nawet 1 raz w tygodniu. Podkreślam jednak, że taki przebieg wizyt dotyczy ciąży prawidłowej. \" np. tutaj to jest: http://www.maluchy.pl/ciaza_i_porod/porada.php3?dzial=12&pod=4&ppod=wizyty_kontrolne&next=1 Więc nawet jeśli wszystko jest u Ciebie dobrze, to Twój lekarz za przeproszeniem w kulki chyba sobie leci :O

No, troche przegiął. Powinien przynajmniej co 2 tyg. umawiać na wizyty.